HírekKimozdulóKultúrveszély!

Nagyszabású kerékpárkiállítás és vásár lesz Bécsben (2016. október 21-23.)


A híres berlini biciklis resemény osztrák kiterjesztése.

A biciklifesztivált kombinálja a hagyományos kiállítás és vásár elemeivel az osztrák főváros legújabb rendezvénye, a Wiener Fahrradschau, amely a modern kerékpáros kultúra fesztiváljává szeretne válni.

A biciklisek Mekkája lesz az osztrák főváros 2016. október 21. és 23. között, ahol a híres Berlini Kerékpárvásár kiterjesztéseként első alkalommal rendezik meg a Wiener Fahrradschaut. A rendezvény közönsége várhatóan éppen olyan sokszínű lesz, mint a kiállítói: a startupoktól a nagy nemzetközi márkákig mindenki ott lesz. Az érdeklődők hat témakör – urban lifestyle, velo couture, handmade, e-mobility, ambition valamint travel & tour – köré csoportosítva például olyan nemzetközi csúcsmárkák termékeit csodálhatják meg mint a Brooks, a Schindelhauer, a Specialized, a Stromer vagy a Brompton.

A rendezvénynek Bécs legrégebbi kovácsoltvas szerkezetű épülete, a Marx Halle ad otthont, amely az újjáéledő városrészben, Neu Marxban található. A #cyclingunites mottóval megrendezett Wiener Fahrradschau célja, hogy ne csak kiállítás és vásár legyen, hanem a modern kerékpáros kultúra fesztiváljává váljon, és mindenkihez közelebb hozza azt. A kísérőprogramok között lesz például retro-bolhapiac, “Stop Racism – Start Raceism” cross verseny a rasszizmus ellen, bicikliszerelő workshop hölgyeknek valamint BMX Flatland bemutató és biciklis póló bajnokság, ami a kerékpáros futárok kedvenc sportja.

A Brompton-Bajnokságon kiskosztümös hölgyek és öltönyös urak pedáloznak az angol elegancia jegyében a 2017-es világbajnokságon való részvételért, a Tweed-Ride pedig – a közönség legnagyobb örömére – még erre is rátesz egy lapáttal. A régi angol öltözetben parádézó versenyzők főként oldtimer darabokkal kerekeznek át a városon.

A Wiener Fahrradschau új hagyományt is teremt: a mezőny egy része ugyanis kerékpáron teszi meg a 600 kilométeres utat Berlin és Bécs között. Ezzel a müncheni Josef Fischerre emlékeznek, aki több mint száz évvel ezelőtt, 1883-ban mindössze 31 óra alatt tekert el Bécsből Berlinbe.

A Wiener Fahrradschau még a kultúra szerelmeseinek is kínál izgalmas programokat, ugyanis vele egy időben rendezik meg a Radkult Festivalt. Stefan Draschan fotóin a kerékpározás kultusza elevenedik meg, Georg Wagenhuber munkáit pedig először nézheti meg a nagyközönség. A művész két éve készít életnagyságú portrékat a bécsiekről és a biciklijükről. Street art, filmvetítések és a bécsi kerékpáros kultúrának emléket állító kiállítás teszik teljessé a programot.

A rendevény honlapja: www.wienerfahrradschau.at

Eurocomm

Borítókép: Berliner Fahrradschau/ReneZieger


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés