Ezen a számon keresse a hagyományos telefonébresztőt


A Telekom mintha rejtegetné ezt a szolgáltatását, pedig még működik, és bizony néha még ma is jól jön.

A mindent tudó okostelefonok korában környezetünkből szinte észrevétlenül tűnnek el a termékek és szolgáltatások.

Ilyen például a telefonos ébresztő.

Bizonyára nekünk sem tűnt volna fel a „titkosítása”, ha nem esik egybe a tavaszi óraátállítás és egy fontos hajnali kelés.

Így jutott eszünkben az ébresztés ezen klasszikus, technikafüggetlen, végtelenségig megbízható formája.

Igen ám, de a Telekom honlapján nem lelhető fel ilyesmi.

A Google segítségével megtaláltuk ugyan a kényelmi szolgáltatások között az automatizált ébresztéskérést, ilyenkor egy kód után nekünk kell bepötyögni az ébresztésünk idejét, de valahogy nem volt túl nagy bizalmunk a rendszerben, főleg hogy még soha nem teszteltük le.

Végül egy több mint egy évtizedes, mára archivált újságcikkben találtuk meg a régimódi telefonos ébresztés „titkos” számát.

193

Kipróbáltuk, még működik.

A vonal túlsó végén először egy gépi hang mondja be, hogy „Üdvözöljük, itt a Magyar Telekom ébresztő szolgálata”, majd nem sokkal később egy valódi ember jelentkezik, akinek elmondhatjuk, mikor is szeretnénk felébredni másnap reggel.

És csodák-csodája, másnap hajnapban meg is csörren a telefonunk.

A számot mindenesetre elmentettük.


mm

Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés