HírekNyugati régió

Kósa Lajos migránsozott egyet Szombathelyen


Havonta 130 ezer forintjába kerül az országnak egy migráns ellátása, ami elviselhetetlen terhet jelent a magyar költségvetés számára  – jelentette ki pénteken Szombathelyen Kósa Lajos.

A Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott: a kötelező betelepítési kvóta hátrányos az országnak, rossz Európának, teljes mértékben jogtalan, és semmilyen módon nem oldja meg a tömeges bevándorlással kapcsolatos problémát.

A migránsáradat alapjaiban veszélyezteti az európai munkahelyeket, az európai szociális rendszert és az európai kultúrát – tette hozzá.

Kósa Lajos közölte: az Európai Unió vezetése áterőltette az Európai Bizottságon és az Európai Tanácson a kötelező betelepítési kvótát, amely egyelőre csak 140 ezer ember kötelező széttelepítéséről szól, de ha a “kötelező elosztási mechanizmusnak” nevezett uniós döntés is megszületik, Magyarországra akár több tízezernyi migráns, egy Szeged méretű város lakosságával egyenlő számú bevándorló érkezhet.

“Számolják csak ki, hogy ez a havonta fejenként 130 ezer forint költséggel milyen aránytalanul nagy terhet jelentene a magyar költségvetésnek” – mondta.

A frakcióvezető emlékezetett: a magyar kormány és a Fidesz politikusai az elejétől fogva rendkívül következetesen ellenzik a tömeges bevándorlást, arra hívták fel a figyelmet, hogy a nemzetközi jog értelmében meg kell védeni a határokat, a schengeni egyezmény értelmében csak azokat lehet beengedni, akik menekültstátusra jogosultak, mindenki mást vissza kell fordítani.

Hozzátette: sajnos azóta még egy drámai fordulat következett be, hiszen a párizsi események drámaian világítottak rá arra, hogy a tömeges bevándorlás “kéz a kézben jár” a terrorizmussal, ebből pedig teljesen logikusan következik, hogy a kötelező betelepítési kvóta Európában ma már valósággá vált terrorizmus szétterítését jelenti az unió egyes országaiban.

Emlékeztetett, az Országgyűlés döntésével kötelezte a magyar kormányt, hogy forduljon az Európai Bírósághoz ott támadja meg a kötelező kvótákról szóló döntést, a Fidesz pedig aláírásgyűjtési akcióba kezdett.

Kósa Lajos elmondta: nagyon örül annak, hogy az aláírásgyűjtése abszolút sikeres, a hét végére az egymillió támogató aláírás is meglesz, a gyűjtést pedig mindaddig folytatják, amíg az Európai Unió a kötelező kvótát nem vonja vissza, és helyette nem tárgyal a valódi megoldásról.

A megoldás a frakcióvezető szerint az Európai Unió határainak megvédése, és ezzel együtt a válsággal és háborúval sújtott országokban egy olyan támogatás nyújtása, amely csökkentheti a kivándorlási nyomást.

MTI/Blog21


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés