Hírek

Átadták a győri elkerülő út új szakaszát


Csütörtökön átadták a Győrt keletről elkerülő út második szakaszát, és nemsokára kezdik a harmadikat is.

A nettó 3,3 milliárd forintból megépült, 3,8 kilométer hosszú, kétszer egysávos szakasz a korábban megépült 4,4 kilométer hosszú szakaszhoz kapcsolódva Gönyűt és Nagyszentjánost köti össze az M1-es autópályával.

A három ütemben megvalósuló, összesen 13,4 kilométeres keleti elkerülő út 2018 elejére készül el és összeköti az M1-es autópályát a 14-es úttal, amellyel könnyebben lesz megközelíthető Szlovákia is.

Az eseményen Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára elmondta: több mint 2460 milliárd forint fordítható a közúthálózat fejlesztésére 2020-ig, amelyből 1279 milliárd forint hazai forrás.

Átadták a Gyõrt keletrõl elkerülõ út második szakaszát

Pana Petra hangsúlyozta: az összegből mintegy ezer kilométer új, négysávos autópálya és gyorsforgalmi út épül meg. A következő hat évben pedig az ezer négyzetkilométerre vetített hálózatsűrűség 22,5 kilométer lesz Magyarországon, meghaladja az európai átlagot .

Az idei komplex útfelújítási programban 69 milliárd forint költségvetési forrásból mintegy 568 kilométernyi közút épült meg – fűzte hozzá.

a győri elkerülőút

Ahogy azt korábban írtuk, a Győrt tehermentesítő keleti elkerülő út harmadik építési ütemének kivitelezését az SHS Konzorcium végzi majd, 5,2 kilométer útszakaszt épít meg, mintegy 15 milliárd forintos beruházással.

Az elkerülő teljes kivitelezése 2018-ra készül el.

MTI/Blog21

Fotó: Krizsán Csaba


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés