Hírek

Napokig együtt élt a halott anyjával a Vas megyei férfi


Előtte nem hívott hozzá orvost, inkább ivott.

Segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt jogerősen 10 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélt a Szombathelyi Járásbíróság kedden egy Vas megyei férfit, aki nem hívott orvost 87 éves édesanyjához, miután az idős nő a közös családi házukban balesetet szenvedett – közölte a Szombathelyi Törvényszék szóvivője az MTI-vel.

Kissné Réczeg Katalin közleményében felidézte: az asszony 2014. november 11-én délután elesett a ház előszobájában és combnyaktörést szenvedett. A fia észlelte a balesetet, de mivel egyedül nem tudta felsegíteni az anyját, elment a kocsmába és egy ismerőse segítségét kérte. Az ágyra fektették a nőt, de a férfi napokig nem hívott orvost hozzá, pedig látnia kellett, hogy anyjának nagy fájdalmai vannak.

Az idős nő kilenc nappal az elesés után belehalt sérüléseibe, az orvosszakértői vélemény szerint a halálát a törés miatti zsírembólia, valamint traumás sokk miatti légzési és keringési elégtelenség okozta. A szakértői vélemény leszögezte: ha az asszony időben szakszerű orvosi ellátásban részesült volna, akkor reális esély lett volna az életének megmentésére.

A bíróság megállapítása szerint a férfi észlelte, hogy az édesanyja meghalt, de azt nem jelentette, napokig a holttesttel egy szobában tartózkodott és közben mindvégig italozott. A hatóságot a férfi ismerőse értesítette, amikor 2014. november 26-án meglátogatta a későbbi vádlottat.

A Szombathelyi Járásbíróság a vádlottat 10 hónap szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet ellen fellebbezést nem jelentettek be, így az jogerőre emelkedett.

MTI / Blog21

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés