Hírek

45 százalékos kihasználtsággal működik az új wellness hotel Lentiben


A négycsillagos Thermal Hotel Balance 2,5 milliárd forintba került.

Bár a hotel már nyár óta üzemel, hivatalosan csak a mai napon avatták fel Lentiben az új Thermal Hotel Balance-t és a gyógyfürdő fejlesztését.

A 3,1 milliárd forintból épült négycsillagos, 94 szobás szálloda és a gyógyfürdőfejlesztés átadási ünnepségén megjelent Kövér László is.

Horváth László polgármester (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy Lenti egykor katonavárosként vagy kereskedővárosként volt ismert, de a gyógyfürdő folyamatos fejlesztésének köszönhetően ma már a térség jelentős vonzerejű wellness- és egészségturisztikai célpontja. A szálloda megnyitása révén “egy lépcsőfokkal feljebb” léphet a város a turizmus szereplői között, s további vendégéjszakákkal növeli a település gazdasági lehetőségeit is – mondta.

Thermal Hotel Balance

Kutfej Attila, a szállodát és a vele összeköttetésben álló fürdőt működtető Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője elmondta: az új beruházás nettó 3,1 milliárd forintba került – ehhez több mint egymilliárdos uniós forrást nyertek -, amelyből 600 milliót fordítottak az élményfürdő fejlesztésére, a fennmaradó összeg a szálloda építési költségeit fedezte. A hotel 70 dolgozót alkalmaz, s a júliusi megnyitása óta 45 százalékos kihasználtsággal működik, vendégeinek 30 százaléka külföldi, főként osztrák, cseh és szlovén turista.

A szálloda honlapja szerint jelenleg egy sztenderd kétágyas szoba egy éjszakára 50 ezer forintba kerül.

Korábban már foglalkoztunk a lenti szállodaépítéssel, megemlítve, hogy az egyáltalán nem könnyű műfaj.

Fotó: Varga György (MTI)


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés