HírekNyugati régió

Közel egymilliárdot költ Zalaegerszeg a munkaerőhiány kezelésére


Csak az nem teljesen világos, hogy ettől hogyan lesz jobb a helyzet.

Győrben is Szombathelyen már korábban is komoly gondot jelentett a munkaerőhiány, és a baj újabban elérte Zalaegerszeget is. Erről a térség politikusai egy év eleji sajtótájékoztatón beszéltek.

Az MTI ma arról számolt be, hogy a munkaerőhiány – és részben a munkanélküliség – kezelését szolgálja az a 934 millió forintos pályázati program, amelyet Zalaegerszeg nyert foglalkoztatásfejlesztésre.

A teljes pályázati összeget az EU fizeti, a helyi foglalkoztatási együttműködéseket célzó projekt a Zala Megyei Kormányhivatal és a zalaegerszegi önkormányzat tulajdonában lévő Kontakt Humán Szolgáltató Nonprofit Kft. konzorciumi együttműködésében valósul meg – írja az MTI.

Az azonban nem teljesen világos, hogy mi is fog pontosan történni az egymilliárd forinttal, illetve konkrétan milyen eredményeket várnak.

Az MTI-hír alapján ugyanis a pályázati elemek meglehetősen „puhának” érezhetők.

Ezt írják.

“A program keretében júliusban megkezdte működését Zalaegerszeg belvárosában az a fejlesztési vagy paktumiroda, amelynek feladata a partneri, vállalkozói kapcsolattartás, az információk gyűjtése és továbbítása. Az iroda munkatársai a vállalkozók számára tájékoztatást adnak a támogatási és hitellehetőségekről, de továbbítják a vállalkozások által feltárt problémákat a szakmai szervezetek és hatóságok felé.”

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a városban a közeljövőben 40 milliárdos járműipari tesztpálya épül, ahol többek között majd vezető nélküli autókat is tesztelnek.

Fotó: Made in Zalaegerszeg kiadvány


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés