HírekNyugati régió

Átadták a felújított Szauter Ferenc utcai körforgalmat Győrben


Átadták a 83-as úton 149,4 millió forintból felújított, és kétszer két sávosra bővített körforgalmat a Szauter Ferenc utca és a Nagy Imre út között Győrben hétfőn.

Kara Ákos, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért és infokommunikációért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően gyorsabb lesz a közlekedés a körforgalmon keresztül, amelyen naponta 32 ezer jármű halad át.

Felidézte, hogy a kormány és a városvezetés közös munkája révén idén elkészült az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna és Győr közötti szakasza, valamint a megyeszékhelyet keletről elkerülő 813-as út első szakasza az M1-es autópályától az ipari parkig. Utalva a 813-as út második ütemének jövő évi tervezett befejezésére is remélte, hogy az a fejlesztő munka, amelyet néhány éve elkezdtek a városban, folytatódik.

Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester arról beszélt, ahhoz, hogy egy város, egy régió, illetve egy ország sikeres legyen, összefogásra és együttgondolkodásra van szükség. Ez Győrben megvalósult, amelynek következtében szép sikereket értek el az elmúlt időszakban. A következő hétéves európai uniós fejlesztési ciklusra is “komoly tervek” vannak, amelyeket együttműködések révén szeretnének megvalósítani – fűzte hozzá.

Nagy Róbert, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) vezérigazgatója elmondta, hogy a győri körforgalom felújítása és bővítése a Balesetveszélyes csomópontok átépítése nevű projekt keretében valósult meg, 85 százalékban európai uniós, 15 százalékban hazai forrás felhasználásával.

A fejlesztés keretében a körforgalom bővítése mellett három buszöblöt újítottak fel, korszerűsítették a közvilágítást, emellett 750 cserjét is ültettek.

A kormány április végén döntött a Közlekedés Operatív Program keretében megvalósuló projekt támogatásának növeléséről, amely következtében az országban tizenkét helyszínen építenek vagy alakítanak át körforgalmakat Eger, Kalocsa és Szekszárd mellett Győrben is.

A NIF Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett: a 2007. és 2013. közötti EU-s fejlesztési ciklus forrásait felhasználva idén év végéig 340 kilométer hosszú autópálya és 1100 kilométer hosszú közút épült, vagy újult meg Magyarországon, emellett csak idén ötven beruházást fejeztek be országszerte.

MTI

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés