Hírek

Zenélni fog Kaposvárnál a 2x 2 sávos új 67-es út (videóval)


Természetesen a Republic dalát játssza majd. Megmutatjuk egy videón, hogyan kell elképzelni.Zenélő szakaszt épít be a 2-szer 2 sávosra bővülő 67-es számú főút Kaposvár felé vezető részén a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

A speciális technológiájú akusztikus vagy zenélő aszfalt zenei hangokat bocsát ki, amikor az autós ráhajt az útra. A kivitelezés során ugyanolyan aszfaltot terítenek le, mint bármely más útszakaszon, azonban a felületet egy gyémántvágóval bemetszik keresztirányban.

A hang magassága a barázdák mélységétől és egymáshoz viszonyított távolságától függ. Voltaképpen az aszfaltba vésett mélyedések képezik a kottát, a kocsi gumija a gitár húrja, az autó karosszériája pedig maga a hangszer. Amikor az autós ráhajt a Kaposvár felé vezető úton a keréknyomnyi vagy teljes sávon elterülő “bitumen kottára”, a Republic együttes A 67-es úton című dalát fogja hallani.

Forrás: NIF Zrt.
Forrás: NIF Zrt.

A formabontó aszfaltrész a tervek szerint 2019-re készül el. A fejlesztést követően gyorsforgalmi úton lehet majd közlekedni Kaposvártól az M7-es autópályáig.

A 67-es út felújítása során 12 csomópont, Mernyeszentmiklós és Somogybabod település között a gyorsúttal párhuzamosan új összekötő út, illetve a gyorsúttal párhuzamosan a lassújármű és kerékpáros forgalom számára burkolt szervizút épül. A mezőgazdasági művelésű területek megközelítésére pedig földutakat hoznak létre.

A gyakorlatban ilyen a zenélő aszfalt

A zenélő aszfaltot természetesen nem a NIF találta ki, de azt sem mondható, hogy túl gyakori lenne. Mindenesetre nem volt könnyű olyan videóra bukkannunk, amely megmutatja, hogyan is kell elképzelni ezt a különlegességet. De azért csak sikerült. Itt van például ez az kaliforniai útszakasz, amely igencsak hasonlatosnak tűnik a kaposvárihoz. A videó elején a férfi arról beszél, hogy 55 mérföld/órára gyorsítja fel az autót, majd bekapcsolja a tempomatot, hogy megfelelő legyen a lejátszás sebessége.

A zene 44 másodpercnél kezdődik.

MTI/NIF/Blog21


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés