Hírek

Aki nagyon rúgja, most egy óra alatt felér Szombathelyről Bécsbe


Merthogy átadták az S31-es autóút folytatását Oberpullendorftól a magyar határig.  Itt van az új útról néhány mobilfotó.

A szombathelyiek számára Bécs sok szempontból mindig is jobban kézre esett, mint Budapest. Legyen az vásárlás, repülőtér vagy csak egy laza csak egy laza hétvégi kirándulás, az osztrák főváros könnyebben és gyorsabban elérhető volt, mint a sajátunk.

Ezen némileg javított a közelmúltban átadott M86, amely segítségével két óra alatt kényelmesen Budapesten lehetünk.

De most az osztrákok is újítottak.

A B61a út nyomvonala (Forrás: Wikipedia.at.)
A B61a út nyomvonala (Forrás: Wikipedia.at.)

Átadták ugyanis az Oberpullendorftól (Felsőpulya) a magyar hátárig tartó útszakaszt (Pullendorfer Straße vagy B61a), amely gyakorlatilag az S31 meghosszabbítása.

A kőszegi határátkelő után ennél a körforgalomnál tudunk rámenni az új útra (harmadik kijárat)
A kőszegi határátkelő után ennél a körforgalomnál tudunk rámenni az új útra (harmadik kijárat)

Igaz, az új út (ami egyelőre még a Google Maps-en sincs feltüntetve) nem négysávos, viszont autóút, így feltehetően oda is kell a matrica.

A 10 kilométer hosszú szakaszon nincs szintbeli kereszteződés, kivéve a közepefelé egy körforgalmat.

Az új S31 (B61a)

A B61a segítségével kikerülünk vagy három osztrák falut, így nem kell harminccal araszolnunk a Sparok és a posták előtt.

Ha valaki nagyon rúgja, és megkockáztatja az osztrák traffipaxot (ne tegye, mert úgy jár, mint én), akkor akár egy óra alatt is felér Bécsbe, ha türelmesebb, akkor 75-80 perc.

Az új S31 (B61a)

A Szombathely-Bécs útvonal mesze leggyengébb láncszeme a magyar szakasz, amíg kivergődünk a kőszegi átkelőig.

Bár Puskás Tivadar szombathelyi polgármester tavaly újfent bejelentette, hogy megépül az M87-es, de olyan nagy mozgolódást azóta sem látni.


mm

Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés