Zavaros helyzet a szombathelyi színház igazgatói pályázata körül


Nem értékelte érdemben a szakmai bizottság Jordán Tamás jelenlegi igazgatónak a Weöres Sándor Színház ügyvezetői állására benyújtott pályázatát kedden – tájékoztatta az MTI-t az intézményt fenntartó önkormányzat kommunikációs vezetője.

Sütő Dániel közölte: a szakmai bizottság a pályázati körülményekkel kapcsolatban több mint egy órás vitát folytatott, majd anélkül, hogy érdemben értékelte volna az ügyvezetői pályázatot, berekesztette ülését. Így a szakmai grémium ajánlása nélkül kerülhet a pályázat a szombathelyi közgyűlés elé, amely március 2-i ülésén vagy ismét kinevezi az egyedül pályázó Jordán Tamást, vagy új pályázatot ír ki.

A Weöres Sándor Színház ügyvezetői tisztségére tavaly december 15-én írt ki pályázatot Szombathely önkormányzata, miután a jelenlegi ügyvezető ötéves megbízása idén szeptember végén lejár. Az állásra ketten adták be a pályázatukat, Dér András filmrendező és Jordán Tamás színművész, a teátrum jelenlegi vezetője.

A határidő lejárta után Jordán Tamás nyilvánosságra hozta pályázatát, Dér Andrásét pedig a szombathelyi nyugat.hu portál “szerezte meg” és február 15-én közzé is tette. Ezt követően a lap arról tudósított, hogy a Weöres Sándor Színház teljes társulata Jordán Tamást támogatja.

Dér András a történtek után hétfőn visszavonta a pályázatát. Azzal indokolta visszalépését, hogy “mióta kiszivárgott a pályázata, a kialakult botrányos körülmények nem teszik lehetővé, hogy a pályázatban megfogalmazott szakmai ás művészi célokat teljesíteni tudja”.

A közösségi médiában megjelent vélemények azt tükrözik, hogy a szombathelyi színházbajárók többsége ismét Jordán Tamást szeretné az igazgatói székben látni.


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés