Hírek

Győrben készülnek majd az elektromos Audi motorjai


Még az sem kizárt, hogy a teljes autó Magyarországon készül.

2018 végén, 2019 elején indul az Audi elektromos autók sorozatgyártása, s ekkor kezdik meg az elektromos motorok előállítását a magyarországi üzemben – mondta Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetője.

Hubert Waltl, a járműipari konszern igazgatótanácsának gyártásért és logisztikáért felelős tagja egy csütörtöki ingolstadti rendezvényen annyit árult el, most alakítják ki az Audi elektromosautó-portfólióját. Az MTI kérdésére,  hogy készülnek-e ilyen járművek majd Győrben, konkrétum említése nélkül úgy válaszolt: a gyárban adottak ehhez a keretfeltételek.

Az MTI érdeklődésére Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke elmondta: 2018-2019 fordulójára tervezi az Audi az elektromos autók sorozatgyártásának kezdetét, s ezzel párhuzamosan indul meg az elektromos motorok előállítása a magyarországi üzemben.

Jelezte: már most is Győrben készülnek a prototípusok. Mint mondta, ez a gyár látja majd el a társaságot elektromos motorokkal.

A Topgear.com szakportál értesülései szerint az Audi első elektromos autója egy SUV lesz, amit majd minden évben egy újabb modell követ. A jármű egyetlen feltöltéssel 500 kilométert tud, ami versenyképessé teszi a Teslával szemben is. A fotón a cég E-tron Quattro Concept járműve látható, amelyet a Frankfurti Autószalonon mutattak be.

Peter Kössler elhárította az MTI azon kérdését, hogy mekkora beruházás szükséges a termelés megkezdéséhez, arra azonban utalt, hogy a társaság az utóbbi három évben átlagosan 300 millió eurónyi fejlesztést hajtott végre Magyarországon.

Utalt rá: Győr fontos szerepet játszik a konszern életében annak kapcsán is, hogy itt fejlesztették, próbálták ki az emberi munkavégzés robotizált támogatását jelentő Smart Factory koncepciójuk számos elemét is, amelyeket aztán más gyáraikban is bevezetnek.

Számos újdonság nem Győrbe érkezik, hanem Győrből jön – fogalmazott az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke.

MTI/Blog21


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés