A hétvégén időközi választás-dömping Nyugat-Dunántúlon


Rábcakapiban, Gersekaráton és Bakonyszentivánon is az urnákhoz várják a választópolgárokat.

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a Győr-Moson-Sopron megyei Rábcakapiban, mert a település korábbi vezetője július 3-án elhunyt – tájékoztatta a Kónyi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője kedden az MTI-t.

Némethné Hajzer Marietta elmondta, hogy a tisztségért csak egyetlen, független jelölt indul: Lakatos Tiborné.

Hozzátette: mintegy 150 helyi lakos jogosult a választásra, a névjegyzéket pénteken zárják le. Valamennyien egy szavazókörben adhatják le voksukat reggel hat és este hét óra között.

A korábbi polgármester, Németh Ottó (független) 2002 óta irányította a községet. Az időközi választásig a jelenlegi alpolgármester, Győrig Zoltán (független) vezeti a települést.

Gersekarát

Ugyancsak választás lesz a Vas megyei Gersekaráton. Itt két független jelölt indul, Kovács László és Pászthory Istvánné, mindketten helybeli lakosok, de nem tagjai a négyfős önkormányzati testületnek.

A választói névjegyzéken a keddi állapot szerint 567-en szerepeltek, ennyien járulhatnak a szavazóurnához vasárnap.

Gersekraráton azért kell időközi választást tartani, mert az előző polgármester, Csordás Tamásné (független) júliusban lemondott tisztségéről, döntését nem indokolta.

Bakonyszentiván

A képviselő-testület feloszlása miatt polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak vasárnap a Veszprém megyei Bakonyszentivánon is.

A testület június 27-én mondta ki a feloszlatását, mivel a képviselők nem értettek egyet a polgármester fejlesztési elképzeléseivel.

A polgármesteri tisztséget három független jelölt szeretné elnyerni: Karvas János, Ledó Edit jelenlegi településvezető és Leiner Nándor. Mázi Magdolna, aki korábban szintén jelöltette magát, visszalépett a jelöltségtől.

A négy képviselői helyért nyolc független jelölt indul a választáson: Frum István, Strommerné Biró Hajnalka, Földing Zoltán, Mázi József, Beck Robert Wilhelm, Karvas Ágoston, Baranyai Miklósné és Nyári István.

A 230 lakosú település egyetlen szavazókörében vasárnap reggel hat órától este hétig adhatják le szavazatukat a választók.

MTI / Blog21


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés