Többek között Zorán, Mága Zoltán és Robert Capa az őszi soproni programkínálatban


Néhány soproni kultúrális programra akár a városon kívülről is érdemes rástartolni.

A sor aztán az Európában turnézó amerikai együttes, a The New Divide szeptember 10-i koncertjével folytatódik, majd másnap az instrumentális reggae és ska zenét játszó Ska Tunes, 18-án pedig a szabad dzsessz-blues műfaját képviselő Jam session lép színpadra a Liszt-teraszon.

Szeptember 12-én a soproni evangélikus templom lesz a helyszíne a Hangok és harangok című, a Szent István-bazilikából útjára indult klasszikus zenei fesztiválsorozatnak. A jótékonysági koncert előadója Mága Zoltán lesz, aki többek között Kossuth-díjas művészeket hív meg estjére. Közreműködik majd a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar is.

Szeptember 25-én, a magyar népmese napja alkalmából kézműves foglalkozások, néptáncbemutató és bábszínház várja a családokat, Szabó Balázs meseestje zárja a programot.

Szeptember 26-án nyílik meg Búzás Tünde kiállítása, A csillagokban alszom címmel. A logopédus, óvodapedagógus-gyógypedagógus tanár végzettségű alkotó dolgozik fával, papírmaséval, agyaggal, kővel, szinte mindennel, ami a keze ügyébe akad. Képeit gyakran versek, dallamok és mesék inspirálják.

Októberben Szalóki Ági, Zorán és Halász Judit is koncertezik Sopronban. Emellett a magyar származású fotós, Robert Capa fotóiból nyílik majd tárlat a Magyar Nemzeti Múzeummal együttműködve. A Kávézz Sopron! című rendezvényen pedig a honi kávékultúra és a barista szakma képviselői mutatkoznak be. A felnőttek és gyerek körében népszerű vasútmodell-kiállítás terepasztalait 9. alkalommal építik fel a soproni Liszt-központban.

További részletek a programokról

MTI / Blog21

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés