HírekKimozdulóKultúrveszély!Nyugati régió

Itt a Savaria Karnevál napokra bontott, részletes programja + térkép, közlekedés (2016. agugusztus 25-28.)


Egy kis előzetes segítség, hogy tervezni tudjunk a nehezen tervezhetőt.

Aki először jár a Savaria Történelmi Karneválon, azt szinte biztos, hogy beszippantja az esemény. A megannyi szokatlan, intenzív látvány, zaj és esemény szinte sokkolóan hat a gyanútlan látogatóra. Aki jellemzőem csak csodálkozik és sodródik, majd később bosszankodva rájön, hogy miket is szalasztott el.

A helyiek és a rutinos karneválozók már tudatosabbak: korábban tanulmányozzák a helyszíneket és a programokat, és kiválasztják azokat, amelyeken szeretnének résztvenni.

Mindkét csoportnak szeretnénk segíteni az alábbi, napokra bontott programajánlóval, amely a Szombathelyi Est különszámának mellékletéből másoltunk ki.

A magazin elérhető ugyan már többfelé, de bizonyára sokan vannak, akik a karnevál időpontjáig nem járnak Szombathely belvárosában.

Még annyit kiegészítőnek, hogy néhány nappal ezelőtt sajtótájékoztatót tartottak a szervezők, ahol is több újdonságra is felhívták a figyelmet.

  • Augusztus 22-től látható a Székesegyház homlokzatára vetített fényfestés, amely a 2000 éves, ám folyton megújuló városról mesél sötétedés után napi 3 alkalommal. A karnevál egyik leglátványosabb attrakciója szeptember 20-ig lesz látható a nemrégiben megújult Mindszenty-téren.
  • A Gayer park esténként felnőtt helyszínné változik és hétvégén sötétedés után “utcaszínházi kalandra invitálja a vidámság, a kacagás, a szerepjátékok és a rögtönzés híveit”.
  • A VAOSZ-udvarban, a 2000 éves város történetét bemutató óriásfreskó tövében egy rekordkísérletnek is szurkolhatnak a karneválozók. Húsz év – húsz óra Szent Márton nyomdokain címmel a 20 éves jubileumát ünneplő szombathelyi Kötélugró Klub kétköteles gyorsasági világcsúcskísérletre vállalkozik.
  • Új látványosság lesz a Múltidéző Szombathely – Kalandjáték Savariában elnevezésű játszóház, mely a Kalandvárban várja a gyermekeket. Az óriási játéktér a római világ hiteles, ugyanakkor kalandos felfedezésére buzdítja a családokat.
  • Több alkalommal és több helyszínen feltűnik majd a városban Márton óriásbábos figurája is – az Ungaresca Táncegyüttes és helyi muzsikusok kíséretében.

Térkép:

Savaria Karnevál térkép

Programok napokra bontva:

Savaria Karnevál programok

Savaria Karnevál programok

Savaria Karnevál programok

Savaria Karnevál programok

Savaria Karnevál programok

Savaria Karnevál programok

Közlekedési információk:

Savaria Karnevál közlekedés

A rendezvény hivatalos weboldala


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés