HírekNyugati régió

Szombathelyen elkezdődött a székesegyház előtti tér felújítása


Új díszburkolat és térvilágítás is lesz.

Megkezdődött a szombathelyi székesegyház előtti Mindszenty tér felújítása – tájékoztatta a szombathelyi katolikus egyházmegye sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Molnár Péter közölte: a felújítás során kicserélik a tér alatt húzódó csapadékvíz-elvezető csatornarendszert, új gránit díszburkolatot raknak le és megújul a térvilágítás is.

Hozzáfűzte: az építési munkálatok várhatóan június közepéig tartanak, a felújítás után pedig a jelenlegi zárt parkolónak csak egy része lesz használható az engedéllyel rendelkezők számára.

szekesegyhaz_felujitas
A lekerített munkaterületen már javában dolgoznak a gépek

Molnár Péter emlékeztetett arra: a Mindszenty tér rekonstrukciója a Szent Márton-terv keretében valósul meg, abból az összesen 2,5 milliárd forintnyi kormányzati támogatásból, amelyet a Szombathelyi Egyházmegye kapott azért, hogy méltó körülmények között ünnepelhessék meg Szent Márton születésének 1700. évfordulóját.

szekesegyhaz_felujitas2
A szomszédos püsöki palototán szombaton is dolgoztak a munkások

A Szent Márton-terv keretében újították fel a szombathelyi székesegyház külsejét és tornyait, valamint a székesegyház Madonna-kápolnáját, a püspöki palota lebombázott szárnyát és a Szent Márton-templomot is.

Fotóink március 12-én szombaton készültek.

MTI / Blog21

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés