Hírek

Fiatal lány, szex és afrikai bevándorló: rejtélyes haláleset borzolja az osztrák kedélyeket


Egy gambiai férfit gyanúsítanak egy Bécsben élő 25 éves amerikai lány meggyilkolásával.

Nehéz elképzelni, hogy mi történne, ha ez az eset Magyarországon történt volna meg. Mindenesetre még a hűvös és jól nevelt osztrákoknál is elszabadultak az indulatok a közelmúltban történt bűncselekmény után.

A tények röviden.

Holtan találták bérelt kislakásában a 25 éves Lauren Mann-t.

A jól szituált amerikai lány németet tanult az osztrák főváros egyetemén, emellett gyermekfelügyelőként  dolgozott egy bécsi családnál. Ez a család értesítette a rendőrséget, miután a mindig pontos és megbízható lány egyik nap nem hozta el gyermeküket az óvodából.

Miután a hatóság feltörte az ajtót, az ágyon megtalálták a holtestet. Félig ruhátlanul feküdt az ágyon, arca az ágy matracába temetve. A boncolást követve kiderült: halálát fulladás okozta.

A holttest mellett jelentős mennyiségű vért is találtak.

Az ágy körül gyertyák sokasága égett.

A villanyégők közül egyik sem működött.

Már az első híradásokban felbukkant egy gambiai bevándorló, akinek lejárt az ausztriai tartózkodási engedélye, és akivel állítólag Lauren megosztotta a lakását.

Lauren Mann (Facebook)
Lauren Mann (Facebook)

Ezek alapján nem meglepő, hogy a rendőrség felröppentette annak lehetőségét, hogy valami fülledt szexuális játék torkollt tragédiába.

Ezt a verziót viszont sokan nem hiszik el.

A család, az ismerősök és a szomszédok szerint a lány kedves, szelíd, békés volt, a főbérlő pedig a lakásmegosztásban is kételkedik, mondván a gazdag, polgári környéken feltűnő lett volna egy fekete férfi jelenléte.

A gyertyákat azzal magyarázzák, hogy a műszaki analfabéta lány egyszerűen nem tudta kicserélni az égőket.

Mások emlékeztetnek Ashley Olsen amerikai színésznő halálára, akit az év elején találtak holtan firenzei lakásában.

Először ott is egy rosszul végződött szexuális játékra gyakakodtak, később viszont a szenegáli illegális bevándorló és alkalmi szexpartner Cheik Tidiane Diaw bevallotta: a szex után szándékosan fojtotta meg az USB kábellel a nőt, mikor az távozásra szólította fel.

Talán nemsokára a bécsi gyilkosságról is biztosabbat lehet tudni: a mai osztrák sajtóhírek ugyanis arról szólnak, hogy a svájci rendőrség egy menekülttáborban elfogta a feltételezett gyilkost.


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés