HírekNyugati régió

Két jelölt indul a polgármesterségért Vaskeresztesen


Időközi polgármester-választást tartanak Vaskeresztesen vasárnap – közölte a Vas megyei település jegyzője hétfőn az MTI-vel.

Linhárt Gábor elmondta: a voksolást azért kell megtartani a magyar-osztrák határ menti 365 lelkes, főként német nemzetiség által lakott községben, mert a település korábbi vezetője, Balázs János Miklós (független) szeptemberben lemondott.

A tisztségért két jelölt indul: Krancz Imre vállalkozó (független), aki 2010 és 2012 között már volt a község polgármestere és jelenleg alpolgármesterként irányítja az önkormányzat munkáját, valamint Kovács István, a Munkáspárt jelöltje, aki zsámboki lakos. Megválasztásuk esetén mindketten társadalmi megbízatásban látnák el a polgármesterséggel járó feladatokat.

Ha a jelenlegi alpolgármestert polgármesterré választják, akkor a képviselői helyére a települési kislistáról kerülhet a tavaly őszi önkormányzati választáson legtöbb szavazatot szerző képviselőjelölt.

A szavazásra jogosult 296 választópolgár vasárnap reggel hat és este hét óra között adhatja le a voksát a helyi közösségi házban berendezett szavazókörben.

MTI / Fotó: Wikipédia

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés