A Fagus szálloda üzemeltetője nyugtatja a kedélyeket


Biztosítják a zavartalan működést a soproni Fagus welness szállodában, ahol kedden mégsem korlátozták a vízellátást az ingatlanon lévő birtokvédelmi határozat miatt – tájékoztatta az üzemeltető Creative Hotel Consulting Kft. ügyvezető igazgatója kedden az MTI-t.

Előző nap a tulajdonos Resideál Zrt. és Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója
is megerősítette, hogy közműtartozások miatt február 2-tól szüneteltetik a vízszolgáltatást a szállodában.

Főnyedi András a Creative Hotel Consulting Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a Kft. és a Resideál Zrt. között peres eljárások vannak folyamatban, ezek során a soproni önkormányzat birtokvédelmi határozatot bocsátott ki az ingatlanra. A dokumentum értelmében a Resideál “jogosulatlanul rendelte meg a közműszolgáltatások kikapcsolását a Fagus Hotel Sopron szállodában”.

Álláspontja szerint nem az üzemeltetőnek van szerződése a Soproni Vízmű Zrt.-vel, hanem a Resideál Zrt.-nek, mint tulajdonosnak, s ebben az esetben a Resideálnak van tartozása a közműszolgáltató felé. Hozzátette: levélben közölték kedden a Soproni Vízmű Zrt.-vel, hogy az üzemeltető “helytáll a tartozásért”.

A Resideál előző napi közleményében úgy fogalmazott, a tartozások felhalmozódása a tulajdonos és az eddigi üzemeltető, a Creative Hotel Consulting Kft. között hosszú ideje fennálló jogvita egyik következménye. A kialakult helyzet miatt keletkező károkért, így például a befizetett előlegek visszafizetési kötelezettségért is az üzemeltetőt teszi felelőssé a Resideál.

MTI

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés