HírekKimozdulóNyugati régió

Jön az Iron Maiden a 2016-os Volt Fesztiválra


Az Iron Maiden, valamint Wiz Khalifa is fellép a jövő évi Telekom VOLT Fesztiválon, amelyen koncertet ad a Punnany Massif is. A szervezők tájékoztatása szerint a soproni eseményt 2016-ban június 29. és július 2. között rendezik meg.

Minden idők egyik legsikeresebb rockbandája, az idén 40 éves kelet-londoni Iron Maiden az idén megjelent The Book of Souls című album világkörüli turnéjával érkezik 2016. július 1-jén Sopronba. A fél évnél is hosszabb, több mint 50 állomásos turnéra friss programmal és megújult látványvilággal készül a legendás csapat.

“Az Iron Maiden-show és az azzal járó különleges technikai igények miatt a megszokottnál nagyobb színpadot kell építenünk. Az Iron Maident rajongók tízezrei várják Magyarországon” – idézte az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény Fülöp Zoltánt, a VOLT Fesztivál főszervezőjét.

Az Iron Maiden eddigi tizenegy magyarországi fellépése közül az utolsó tavaly júniusban a Papp László Budapest Sportarénában volt. Az első még 1984-re nyúlik vissza, amikor az egykori Budapest Sportcsarnok parkolójában csaknem 50 ezer rajongó előtt zenéltek a Powerslave-turné keretében.

A 18. századi kínzóeszközről elnevezett együttest 1975 karácsonyán alapította Steve Harris basszusgitáros, több tagcsere után a klasszikus felállás 1982-re alakult ki. A Maiden 1982 és 1986 között ért fel a csúcsra, amikor folyamatosan úton volt a The Number of the Beast, a Piece of Mind és a Powerslave albumturnékkal.

A frontember Bruce Dickinson 1993-ban elhagyta a zenekart, őt öt éven át Blaze Bayley próbálta pótolni. A válságkorszak az időközben négy szólólemezt készített Dickinson visszatérésével fejeződött be 1999-ben, azóta az Iron Maiden töretlen népszerűséggel alkot és turnézik. A legutóbbi – sorrendben tizenhatodik – stúdióanyag idén jelent meg The Book of Souls címmel. A csapatban Dickinson és Harris mellett Dave Murray (gitár), Adrian Smith (gitár), Janick Gers (gitár) és Nicko McBrain (dob) szerepel. Az Iron Maident 2005-ben beiktatták a hollywoodi RockWalk halhatatlanjai közé, eddig több mint 80 millió lemezt adtak el.

A VOLT Fesztivál csütörtökön bejelentett másik sztárfellépője a dalaival milliárdos nézettségeket elérő rapsztár, a 28 éves Wiz Khalifa (eredeti neve: Cameron Jibril Thomaz) dalait és klipjeit százmilliók hallgatják és nézik. A 2013-ban elhunyt színésznek, Paul Walkernek emléket állító See You Again ma is a rádiók kedvence. Wiz Khalifa 2013-ban már fellépett a Balaton Soundon. “A soproni koncerten a legnagyobb slágerek mellett új dalokra is számíthatunk tőle” – mondta Lobenwein Norbert, a VOLT másik házigazdája.

A szervezők azt is közzétették, hogy a Punnany Massif, a népszerű pécsi hiphop csapat 2016-ban csak négy, különlegesnek ígérkező fesztiválfellépést vállal, közülük az elsőt éppen Sopronban, a VOLT-on.

MTI/Blog21

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés