HírekKimozdulóKultúrveszély!

Mit lehet látni a szigligeti várból? (képsorozat)


A Balaton környékén több minden jelenhet alternatívát a fürdőzésnek. Ezeknek egyike a szigligeti vár. Jelenleg 800 forint a felnőtt belépő, ezért viszont egy kis testedzést és nem mindennapi látványt kapunk.

Szigliget neve valószínűleg ismerősen cseng szinte mindenkinek, de a többség még soha nem járt ott.

Merthogy az északi parti mércével is romantikus kis település a tó nyugati végén van, távol a fővárostól és ezzel együtt a fősodortól.

Ugyanakkor ha a fürdésen és napozáson kívül keresünk programokat, a dombtetőn álló vár meglátogatása minden bizonnyal a maradandó élmények közé fog tartozni, elsősorban a kilátás miatt.

A várból ugyanis nemcsak a Balaton panorámáját látjuk, hanem a Balaton-felvidék, a Káli-medence elvarázsolt, fantasy-filmekbe illő hegyeit és síkjait is.

A vár kilátóiba való feljutás egyben egy jó kis tornagyakorlat. Bár viszonylag közel lehet parkolni, de azért a kapuhoz való feljutás némi lépcsőzést kíván, amit majd újabb követ, ha fel akarunk kapaszkodni a várfalakra is.

De pánikra nincs ok, egy átlagosan fitt ember minden gond nélkül le tudja gyűrni a kihívást.

A teljes árú belépő jelenleg 800 forint.

A várról részletes információt a honlapon lehet találni, annyit azon hozzátennénk, hogy Szigliget egy nagyon kellemes stranddal is dicsekedhet.

Szigligeti vár

Szigligeti vár

Szigligeti vár

Szigligeti vár

Szigligeti vár

Szigligeti vár

Szigligeti vár

Szigligeti vár Szigligeti vár


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés