HírekKimozdulóKultúrveszély!

Megvan a balatonfüredi tavaszi fesztivál programja (2017. márc.15-18.)


Lesz reformkori séta, zene, tánc és korabeli gasztronómiai ínyencségek a tavaszköszöntő rendezvényen.

Ötödik alkalommal rendezik meg a Füredi Tavaszi Fesztivált, az öt napon át tartó rendezvény az 1848-1849-es forradalom és a balatoni vitorlázás évfordulójának jegyében várja a családokat március 15-től.

Szerda

A fesztivál első napján kokárdát, zászlót, huszárcsákót készíthetnek az érdeklődők a Kisfaludy Galériában, a hajókikötőben az Ifjúsági Fúvószenekar térzenéje szól majd. A reformkor hangulatát idézi a Partraszállás című produkció, melyben közreműködik Kéri Kitty, Kőrösi Csaba és Kalló Zoltán színművészek, valamint a Lóczy Diákszínpad, a Reformkori Hagyományőrzők Társasága, a Kék Balaton Népdalkör és a Balatonfüred Néptánc Együttes.A legkisebbeket a János vitéz című bábelőadás várja a MárkusZinház előadásában a fesztivál első napjának délutánján, ezt követi a Balatonfüredi Néptáncegyüttes műsora, majd a fáklyás felvonulás – mondta a szervező.

Csütörtök

A második nap a Balatonfüredi Yacht Club fennállásának150 éves évfordulójának jegyében telik, délelőtt gyermekfoglalkozások, kora este pedig vetítéssel egybekötött előadások várják az érdeklődőket.

Szombat

Időutazásra, egy reformkori városnéző sétára várják a vállalkozó kedvűeket a Kerek templomnál szombaton délelőtt, lesz interaktív tárlatvezetés és családi alkotónap is a Jókai Emlékházban. Este a dzsessz, a népzene és a klasszikus zene elemeit ötvöző Esszencia lép a közönség elé. A Kárpát-medence különböző nemzeteinek autentikus népzenéjét kiegészítve felcsendülnek majd Bach és Bartók művei – fejtette ki a fesztiválszervező.

Vasárnap

Vasárnap reformkori sétára hívják a családokat, melyet követően Arany János születésének kétszázadik évfordulójára emlékezve a költő verseiből, leveleiből hallhatnak részleteket. Aki elhozza kedvenc Arany János versét, annak a desszert alatt felolvassák.

A fesztivál kísérőrendezvénye a Hamvas napok, melyet március 17-én és 18-án rendeznek meg. A két nap során Hamvas Béla munkásságáról szóló előadások hallhatók majd, Nevezetes névtelen címmel egy dokumentumfilmet vetítenek. A program zárásaként pedig a művészetek és a tudományok kölcsönhatását elemző előadások hangzanak el.

V. Füredi Tavaszi Fesztivál – Részletes program

MÁRCIUS 15. szerda

10.00-16.00 Kokárda, zászló és huszárcsákó készítés a Kisfaludy Galériában
10.30 Térzene a Hajókikötőben. Közreműködik: Ifjúsági Fúvószenekar
10.45 Partraszállás – Közreműködik: Kéri Kitty, Kőrösi Csaba, Kalló Zoltán, Lóczy Diákszínpad, Reformkori Hagyományőrzők Társasága, Kék Balaton Népdalkör, Balatonfüred Néptánc Együttes
11.00 Ünnepség és koszorúzás a Tagore sétányon (Esőhelyszín: Anna Grand Hotel)
Ünnepi beszédet mond: Kontrát Károly, parlamenti államtitkár
16.00 Mesekastély: A Jánosvitéz – MárkusZínház bábelőadása (Kisfaludy Színpad) Részletek itt.
17.00 Forradalmi haddelhadd – a Balatonfüred Néptánc Együttes műsora
18.15 Fáklyás felvonulás

MÁRCIUS 16. csütörtök

9.00-12.00 Gyermekfoglalkozások a vitorlázás jegyében (Vitorlázeum)
18.00 150 ÉVES A FÜREDI ÉS A BALATONI SPORTVITORLÁZÁS
A Yacht Egylettől a Balatonfüredi Yacht Clubig (BYC) címmel vetítéssel egybekötött előadás. Miklós Tamás, a Városi helytörténeti Gyűjtemény vezetője és Böröcz István a BYC ügyvezető igazgatója

MÁRCIUS 18. szombat

10.00 Reformkori városnéző séta a Kerek templomtól – Időutazás a XIX. századba (Jegyár: 1500 Ft/fő, nyugdíjas/diák: 1000 Ft/fő, családi jegy: 4000 Ft.)
10.00-13.00 Családi alkotónap a Jókai Emlékházban
14.00-15.00 Interaktív tárlatvezetés gyermekeknek
19.00 Esszencia koncert (Anna Grand Hotel)
A magyar zenei élet különleges formációjának estjéről bővebben itt.

MÁRCIUS 19. vasárnap

12.00 Reformkori Séta Szendrey Júliával és Jókai Mórral (Tagore sétány)
Közreműködik: Kéri Kitty színművész és Miklós Tamás a Városi helytörténeti Gyűjtemény vezetője
13.00 Pörköltészet: Arany János – galuskával (Borcsa Étterem)
Költse el vasárnapi ebédjét Arany Jánossal és Aranyné Ercsey Juliannával, ünnepelje a költő óriás kétszázadik születésnapját a Kisfaludy Színház irodalmi menzáján. Versek, levelek, gondolatok Aranytól , Aranyról. Hozza el kedvenc Arany János versét és mi a desszert alatt felolvassuk Önnek.
Arany János: Kőrösi Csaba,Ercsey Julianna: Módri Györgyi. Az irodalmi műsort szerkesztette: Kéri Kitty
A részvételhez előzetes regisztráció szükséges: kisfaludyszinhaz@gmail.com Jegyár: 1848 Ft/fő.

További részletek a város honlapján


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés