Hírek

Lemondott a körmendi alpolgármester – Egy “bűnös viszony” van a háttérben?


Magánéletével és más feladatainak megszaporodásával indokolta döntését a kereszténydemokrata politikus. Sajtóértesülések szerint egy 16 éves lánnyal folytatott viszony van a háttérben.

Lemondott alpolgármesteri tisztségéről Szabó Ferenc (Fidesz-KDNP), Körmend alpolgármestere – erősítette meg hétfőn az MTI-nek Molnár Dániel, a városi önkormányzat sajtóreferense.

Tájékoztatása szerint az alpolgármester február elsejei hatállyal nyújtotta be lemondását, önkormányzati képviselői mandátumát viszont megtartotta.

Szabó Ferenc az MTI-nek elmondta: a magánéletében történt változások, illetve más jellegű feladatainak megszaporodása indokolják döntését, körzetének egyéni képviselőjeként viszont tovább dolgozik.

Megerősítette, hogy január 27-én lemondott a KDNP körmendi szervezetének elnökségében betöltött tisztségéről is.

Egy “bűnös viszony” van a háttérben?

A nyugat.hu internetes portál szerint Szabó Ferencnek a tanítványával folytatott viszonya miatt kellett lemondania.

Az MTI megkeresésére kedden a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője megerősítette a feljelentés tényét.

Kazmar Enikő a feljelentés tárgyáról nem kívánt nyilatkozni, de azt közölte, hogy feljelentéskiegészítést rendeltek el az ügyben.

A nyugat.hu “a szerkesztőséghez eljuttatott információkra” hivatkozva azt írta, hogy a kereszténydemokrata politikust lemondásra szólították fel, mert egy most 16 éves diáklánnyal folytatott évek óta viszonyt, aki korábban az általános iskolában tanítványa volt.

“Állítólag 2016 karácsonya előtt derült ki, hogy a most 56 éves politikus hosszú ideje viszonyt folytatott egy most 16 éves lánnyal. (…) A körmendiek szerint a viszony még az általános iskolában kezdődött, amikor a lány még gyermekkorú volt (…) Többen is megerősítették, hogy a lány Szabó Ferenc tanítványa volt a körmendi általános iskolában” – írták.

Az MTI tudósítója megpróbálta elérni Szabó Ferencet, de nem sikerült.

 

Szabó Ferenc
Fotó: Körmend.hu

“Szabó Ferenc 1961-ben született Körmenden. A helyi gimnázium elvégzése után szerzett tanítói diplomát a Berzsenyi Dániel Tanárképző főiskolán. Ezt követően a Budapesti Műszaki Gazdaságtudományi Egyetemen végzett közoktatás vezető szakon. 1986-tól a körmendi Somogyi Béla Általános iskolában dolgozik. 1994. óta önkormányzati képviselő, 16 éve tölti be a város alpolgármesteri posztját. Az 1993-as évtől kezdődően rendszeresen publikál a Körmendi Figyelő című közéleti újságban. Szerkesztője és társszerzője a Varázsolj szebb világot!, valamint a Szkíták-Hunok-Magyarok című köteteknek. 2006-ban a Magyar Kultúra Lovagja elismerő kitüntetésben részesült. Nős, két gyermek édesapja.” Körmend.hu

MTI/Bog21


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés