Hírek

Augusztus 15-től itt a családi ház-felújítási pályázat (letölthető útmutatóval)


Augusztus 15-én (hétfőn) reggel 8 órától lehet jelentkezni a családi házak államilag támogatott, energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésére, felújítására – írja az MTI.

A pályázatok benyújtására országosan, minden régióban egyszerre van lehetőség a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton.

Az Otthon Melege program keretében meghirdetett pályázat tervezett keretösszege 5 milliárd forint.

Az 1996 előtt épült, maximum 135 négyzetméter lakóterületű családi házak tulajdonosai kaphatnak vissza nem térítendő támogatást, amely a megvalósítandó fejlesztésektől függően az elszámolható költségek 40-55 százaléka lehet.

A támogatás mértéke az elszámolható költségek 55 százaléka, de maximum kétmillió ötszázezer forint, ha a pályázó a hőszigetelés mellett további egy energiahatékonysági fejlesztést, és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki.

Azok, akik hőszigetelést, és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert építenek ki, 50 százalékos, maximum kétmillió forintos támogatást igényelhetnek.

A támogatás 45 százalékos, maximum egymillió ötszázezer forintos, ha a jelentkező egy energiahatékonysági fejlesztést és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki, vagy két, illetve több energiahatékonysági fejlesztést valósít meg megújuló energiát hasznosító rendszer kiépítése nélkül.

A 40 százalékos, maximum egymillió kétszázötvenezer forintos támogatás akkor kapható, ha a pályázó egy típusú fejlesztést valósít meg.

A pályázati portálon ezt a pályázati útmutatót és információs dokumentumot találtuk.

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ Otthon Melege Program Családi házak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogram

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés