Tovább ömlenek a roncsautók Magyarországra


A vevők bő hatvan százaléka tíz évnél idősebb autót hoz be.

A használt autók importja még nem érte el a csúcsát, az első fél évi 22 százalékos bővülés arra utal, hogy a behozatal az idén jóval meghaladja majd a tavaly elért mintegy 122 600 darabos rekordot – közölte a magyarországi használtautó-kereskedelmi hálózattal rendelkező Das Weltauto.

Frank György márkaigazgató egyben arra hívta fel a figyelmet, hogy ezzel pár éven belül több százezer roncs autó keletkezik Magyarországon, ideje azon gondolkodni, hogy mi legyen ezek sorsa.

A közlemény emlékeztet arra, hogy 2013 óta évről évre nő a külföldről behozott gépkocsik száma. A Datahouse adatai szerint az idén az első fél évben 69 990 autót importáltak a magyar vásárlók, míg tavaly az első fél évben 57 274 autó érkezett külföldről.

A kisméretű haszonjárművek piacán is hasonló a tendencia: 2016 első hat hónapjában 7149 járművet hoztak külföldről Magyarországra, 21,4 százalékkal többet, mint 2015 ugyanezen időszakában.

A vevők bő hatvan százaléka tíz évnél idősebb autót hoz be, jellemzően alsó- és felső-középkategóriás gépjárműveket. Szakértők szerint ezeknek a kocsiknak a nagy része öt éven belül csak aránytalan mértékű ráfordításokkal marad közlekedésre alkalmas – jegyzik meg a közleményben.

MTI / Blog21

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés