HírekNyugati régió

Halálosan megfenyegették az oszták kancellárt


Megerősített rendőri védelmet biztosítanak az osztrák kancellárnak a Facebook közösségi oldalon érkezett halálos fenyegetések miatt – számolt be a Kronen Zeitung című osztrák újság szerdai száma.

Az ügy előzménye: Christian Kern kancellár az Österreich című osztrák napilapban  egyetértett azzal, a véleménnyel,  hogy Ausztriát a nemzetközi politika porondján szélsőjobboldali és banánköztársaságnak tartják. Heinz-Christan Strache az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője korábban a közösségi oldalon erről úgy nyilatkozott, hogy a kancellár kijelentésével az osztrákok nagy részét megbántotta.

Ezzel a bejegyzésével  a pártelnök lavinát indított el, többen a kancellárt szidalmazták, Ausztria Júdásának nevezték és életveszélyes fenyegetések is érkeztek címére – olvasható a Kronen Zeitungban.

A kancelláir hivatal jelentette a hatóságoknak az érintett bejegyzéseket, amelyeket az FPÖ elnöke azóta eltávolíttatott. Strache azt  hangoztatta,  hogy a közösségi oldalán nincs helye a szidalmazásoknak, a fenyegetéseknek és az erőszakra való felhívásoknak.

A lap beszámolója szerint az alkotmányvédelem és az ügyészség már nyomozást kezdett ismeretlen tettes ellen, és a belügyi tárca megerősítette a kancellár személyi védelmét.

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés