Hírek

Építik az ideiglenes befogadóállomást Körmenden


Megkezdték az ideiglenes migrációs befogadóállomás építését Körmenden a helyi rendészeti szakközépiskola területén kedd délelőtt – erősítette meg az MTI értesülését Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Tájékoztatása szerint összesen 56 darab ötszemélyes fűthető sátrat állítanak fel a katasztrófavédelem munkatársai, az ideiglenes tábor építésével az időjárástól függően várhatóan még a nap folyamán végeznek.

A körmendi ideiglenes migrációs befogadóállomásról Bebes István (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek hétfőn elmondta, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékesei rendkívüli testületi ülésen tájékoztatták az önkormányzati képviselőket a tervezett lépésekről.

Körmend mellett Szentgotthárdon tervezik háromszáz ember befogadására alkalmas ideiglenes migrációs befogadóállomás létesítését, közvetlenül a magyar-osztrák határ mellett. Huszár Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester hétfőn még nem tudott tájékoztatást adni arról, hogy mikor kezdik építeni a tábort.

MTI

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés