HírekKimozdulóNyugati régió

Idén egy visszafogott, 19 éves énekesnőt küldenek az osztrákok Eurovízióra


Igaz, Zoe franciául énekel, de fényévekkel konzervatívabb, mint Conchita Wurst.

A Loin d’ici (Messze innen) című francia nyelvű dallal képviseli Ausztriát egy 19 éves osztrák énekesnő, Zoe az Eurovíziós Dalfesztivál stockholmi döntőjében.

Az osztrák közszolgálati televízió (ORF) hét végén rendezett Wer singt für Österreich? (Ki énekel Ausztriáért?) versenyén Zoe dala maximális pontszámmal nyert.

A négytagú zsűriben Conchita Wurst, az Eurovíziós Dalfesztivál két évvel ezelőtti győztese, Madita osztrák énekesnő, Julie Frost producer és Christian Ude, a Kleine Zeitung című osztrák lap újságírója szerepelt. A zsűritagok ugyan nehezen jutottak egyhangú döntésre, azonban a közönségszavazás után egyértelmű lett, hogy a fiatal lány vehet részt a május közepén rendezendő svédországi döntőn.

Zoe tavaly is indult már a dalverseny ausztriai előválogatóján, akkor a második helyen végzett. A fiatal énekesnő a kilencvenes években sikeres Papermoon osztrák együttes egyik tagjának, Christof Straubnak a lánya.

A 61. Eurovíziós Dalfesztivált májusban Svédországban rendezik meg, mivel tavaly Mans Zelmerlöw svéd énekes győzött a versenyen Heroes című dalával. A fesztivált az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) 1956 óta tartja meg.

A magyar válogatók ezekben a hetekben zajlanak.

MTI / Blog21

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés