A veszprémi egyetemhez költözik a zalaegerszegi mérnökképzés


Nyugat-magyarországi Egyetem (NyME) keretei között zajlott.

Februártól a Pannon Egyetem (PE) keretei között működik a zalaegerszegi mechatronikai mérnökképzés. A tervekről, a kutatásfejlesztés irányairól, a campus fejlesztéséről, valamint az oktatásban várható változásokról hétfőn évindító sajtótájékoztatón számoltak be.

Az oktatásban az első félév az elmúlt évek gyakorlata szerint alakul, a tárgyakban nem lesz változás – mondta el a PE dékánja az MTI-nek.

Szalai István az elkövetkezendő hónapok egyik legfontosabb feladatának nevezte, hogy azonos legyen az alapképzés tematikája a Pannon Egyetemhez tartozó két – veszprémi és a zalaegerszegi – intézményben. A tervek szerint a szeptemberben kezdődő tanévben a hallgatók már az új, harmonizált rendszer alapján kezdhetik el mindkét városban a felsőfokú tanulmányaikat.

A dékán beszélt arról is, hogy az oktatás területén a jövőben szeretnék erősíteni a tudományos diákköri tevékenységet és minél több hallgatót szeretnének bevonni a kutatásokba.

A közeli tervek között szerepel egy laboratóriumi műhely kialakítása is, ahol a mechatronikai projekteken, diplomafeladatokon dolgozó diákoknak lehetőségük nyílik a kísérleti munkákra.

A változás mintegy 110 hallgatót érint. A zalai megyeszékhelyen több mint egy évtizede folyik mechatronikai mérnökképzés, ez januárig a Nyugat-magyarországi Egyetem (NyME) keretei közt zajlott, februártól pedig a Pannon Egyetem viszi tovább az oktatást.

MTI / Blog21

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés