Jobbikus politikus köszöntötte a győri újévi kisbabát


Novák Előd szerint minden egyes gyermek megszületése egy kisebb nemzeti ünnep. Különösen akkor, amikor a katasztrofális demográfiai folyamatok már nemcsak a nyugdíjrendszer, de az egész államháztartás összeroppanásával fenyegetik Magyarországot – mondta a Jobbik alelnöke pénteken Győrben, mielőtt köszöntötte volna a 2016-os év első újszülöttjét és édesanyját.

A jobbikos politikus, aki egyben az Országgyűlés népesedéspolitikai albizottságának elnöke, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház előtt tartott sajtótájékoztatóján rámutatott, a kormányzatnak ösztönözni kellene a minél előbbi gyermekvállalást és a társadalombiztosításnak támogatni kellene a szoptatást segítő eszközöket.

“Ideális korban, 24 évesen szülte meg az anyuka az első gyermekét. Minél előbb, annál jobb, ez az alapelve a szülésnek” – tette hozzá a politikus, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az anya életkorával exponenciálisan nő néhány egészségügy kockázat és a meddőség veszélye, “mely mára szinte népbetegségnek tekinthető” – fogalmazott.

Novák Előd kiemelte, hogy az év első gyermeke olyan kórházban született meg, mely elnyerte a bababarát kórház minősítést.

Hangsúlyozta: a bababarát mozgalomhoz több kórháznak is csatlakozni kellene, és kiemelt figyelmet kellene kapni a szoptatásnak. A politikus szerint ezen a területen is van kormányzati felelősség, mert jelenleg a társadalombiztosítás csak a tápszert támogatja, a szoptatást segítő eszközöket nem.

A jobbikos politikus “történelmi lépésnek” nevezte a kormány intézkedését a három gyermeket vállaló párok kétszer tízmillió forintos támogatásáról.

Hozzátette, a korábbi kormányok eddig soha nem szánták el magukat olyan mértékű költségvetési forrást igénylő intézkedésekre, mint a 2011-ben bevezetett családi adókedvezmény, illetve a lakásépítések áfájának öt százalékra való csökkentése. “Le a kalappal a kormányzat előtt ebben a tekintetben” – mondta Novák Előd.

A politikus a sajtótájékoztató után a kórházban ajándékcsomagot adott át Németh Noelnek és édesanyjának.

A gyermek éjfél után 18 perccel jött világra a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban. Az országban is elsőként született kisfiú és édesanyja egyaránt jól van.

MTI

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés