Hírek

Szexuális bűncselekményeket követett el a Vas megyei bűnbanda


Vádat emelt egy vasi bűnözői csoport öt tagja ellen az ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak, rablás előkészülete, zsarolás, kerítés, személyi szabadság megsértése, illetve több rendbeli lopás miatt – tájékoztatta a Vas megyei főügyész szerdán az MTI-t.

Simon József közölte: a vádlottak 2013 áprilisában egy kiskorút szexuális céllal “megszereztek” egyik társuknak, aki kétezer forintot fizetett előre, a sértettnek azonban még a cselekmény megkezdése előtt sikerült távoznia a helyszínről.

Ugyanazon év szeptemberében két vádlott egy másik sértettel közösen szórakozott, és amikor az öntudatlan állapotba került, közösültek vele. Ezt követően bezárták őt az albérletükbe, hogy prostitúcióra kényszerítsék. A sértett ellenállt, az ablakon át szökni próbált, de a vádlottak ebben megakadályozták.

Simon József közleményében egy harmadik esetről is írt, amelynek során a vádlottak egy további sértettet azzal zsaroltak: ha nem ad át nekik készpénzt vagy olyan tárgyakat, amelyeket értékesíteni tudnak, akkor elmondják a szüleinek, hogy beengedte őket a házukba és odaadta nekik a lakásuk kulcsát, valamint azt is, hogy szexuális kapcsolatot létesített az egyikükkel, és megmutatják az erről készült képeket.

A főügyész hozzátette: a bűnbanda tagjait rablás előkészítésével, üzletszerűen elkövetett lopással is vádolja a Szombathelyi Ügyészség. A részben dologi erőszakkal elkövetett lopásoknak kilenc sértettjük van, a vádlottak arany ékszereket, készpénzt és kerékpárokat tulajdonítottak el.

MTI / Blog21

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés