A Puskás Akadémia legyőzézével búcsúzott stadionjától a Haladás


A Szombathelyi Haladás 2-1-re nyert a vendég Puskás Akadémia ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 19., idei utolsó fordulójában, így sikerrel búcsúztatta a Rohonci úti stadiont.

A vas megyei együttes új arénájának építése (lásd: fotó) a tervek szerint a jövő év elején kezdődik.

A szombathelyiek két döntetlen után nyertek újra, míg a felcsúti csapat sorozatban második vereségét szenvedte el, s a kiesést jelentő 11. helyen tölti a téli szünetet.

OTP Bank Liga, 19. forduló:
Szombathelyi-Swietelsky Haladás – Puskás Akadémia 2-1 (1-1)
———————————————————–
Szombathely, 4280 néző, v: Szilasi
gólszerzők: Németh M. (24.), Halmosi (49.), illetve Lencse (41.)
sárga lap: Jagodics (30.), Király (80.), illetve Tischler (37.), Tar (47.)

Szombathelyi-Swietelsky Haladás:
——————————–
Király – Angyal, Jagodics, Wils, Bosnjak (Jánvári, 55.) – Németh M. (Medgyes, 90.), Nagy P. (Batarelo, 74.), T. Wils, Iszlai, Halmosi – Gaál

Puskás Akadémia:
—————-
Pogacsics – Kocsis (Pintér B., 85.), Fodor, Tar, Nagy Zs. – Pekár, Bacelic-Grgic, Sallai, Márkvárt (Zsótér, 79.), Lencse – Tischler

Remek hangulatban, több ezer néző előtt vívtak egymással helyenként élvezetes csatát a csapatok, az első félidő első felében a Haladás tűnt veszélyesebbnek, ennek megfelelően a játékrész derekán a vezetést is megszerezte. A Puskás Akadémia szinte a semmiből egyenlített egy szép támadás végén – jó pillanatban, a szünet előtt néhány perccel.

Fordulás után azonban nem kellett sokat várni arra, hogy a szombathelyiek ismét vezessenek, Halmosi ugyanis négy perc elteltével máris betalált, s mint később kiderült, győztes gólt szerzett. A lefújásig a hátrányban futballozó felcsútiak voltak kezdeményezőbbek, de a Haladás sikerrel őrizte előnyét, s megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

MTI / Blog21

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés