HírekKimozduló

Savaria Nemzetközi Táncverseny Szombathelyen (2015. november 28.)


Ötvenedik alkalommal rendezik meg Szombathelyen a Savaria Nemzetközi Táncversenyt, amelyre idén legalább tíz országból érkeznek résztvevők.

Marcus Sónyi, a táncverseny döntnöke a hétfői sajtótájékoztatón elmondta: a WDSF World Open Latin és a WDSF Senior III. Open Standard versenyre még érkeznek a nevezések, legalább 30-40 páros részvételére számítanak a szombati eseményen.

Puskás Tivadar polgármester a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, Szombathelyen nagy hagyományai vannak a társastáncnak, a Savaria Nemzetközi Táncverseny pedig a város emblematikus rendezvényei közé tartozik.

Az elődöntőket szombaton délután, a középdöntőket és a döntőket pedig este hét órától tartják a megújult AGORA Művelődési és Sportházban.

Program:

13.00   E L Ő D Ö N T Ő K

Ár: 2.700,- Ft

19.00   K Ö Z É P D Ö N T Ő K / D Ö N T Ő K

Ár: 5.200,- Ft


Sajtóanyag

A Savaria Nemzetközi Táncverseny az ország legkiemelkedőbb versenytáncos rendezvénye, Szombathely egyik legrégibb, legnevezetesebb rendezvénysorozata.

Az első Savaria Nemzetközi Táncversenyt 1966-ban rendezték Szombathelyen, s azóta a táncsport legkiválóbb versenyzői minden évben szigorú szakmai zsűri előtt mutatják be latin, illetve standard táncokból szerzett tudásukat, felkészültségüket.

A verseny fél évszázados múltja méltán vívta ki a szakmai körök elismerését, s tette a várost nemzetközi szinten is ismertté. A részt vevő párosok az egész világból érkeznek, és viszik magukkal egy-egy jól sikerült rendezvény hírét.

A tüzes ritmusok, a táncosok közötti tökéletes összhang, a gyönyörű táncruhák és kecses mozdulatok nagyszámú rajongótábora miatt mindig teltház előtt zajlik a rendezvény.

A televíziós közvetítésnek köszönhetően nemcsak idehaza, de a világ számos országában több millióan követhetik nyomon az elődöntő, a középdöntő és a döntő eseményeit, csodálhatják a fellépő profi és amatőr párosokat, formációs csoportokat.

A rendezvény honlapja

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés