Esterházy-karácsonyvárás Burgenlandban


Több magyar határ közeli helyszín is „mesevilágot” ígér az odalátogatóknak. Családi programnak is megfontolandó a kínálat.

Fraknó vára, 2017. december 1-3.

Fraknó (Forchtenstein) várának hagyományos adventi vására a legszebbek és legkedveltebbek közé tartozik Ausztriában.

„A felvonóhídon áthaladva csodálatos mesevilágba csöppenünk: a vár és a fények mágikus hangulatot varázsolva köszöntik az adventi időszakot” – írják a szervezők.

Fraknó vára adventkor

A hagyományos forralt bor, sült gesztenye és egyéb kulináris finomságok mellett a régió és a szomszédos országok prezentálják tradicionális kézműves termékeiket. A felnőtteket változatos zenei programok várják, először lép fel például a munkatársakból álló Esterházy-kórus. A szervezők a gyerekekre is gondoltak: a kézművesfoglalkozások mellett nem hiányozhatnak az ismert mesefigurák, a boszorkány és az angyal sem, akik személyesen látogatnak el a vásárra.

Lakompaki-kastély, 2017. december 8-10.

Advent második vasárnapján a Lakompaki-kastély (Lackenbach) és a kismartoni (Eisenstadt) Esterházy-kastély várja az ünnepi hangulatra vágyókat. A karácsonyi díszben pompázó reneszánsz Lakompaki-kastélyban több mint 50 standon árulják majd a régió kézműves és biotermékeit, valamint kulináris különlegességeit. Az ünnepi program – Burgenland legmagasabb élő karácsonyfája alatt – a Mikulás és a gyerekek lampionos bevonulásával veszi kezdetét, s barkácsolással, pónilovaglással, tűznyelőkkel, zsonglőrökkel és bábszínházzal folytatódik.

Lakompak, Lackenbach

Ugyanezen a hétvégén a kismartoni Esterházy-kastély terei és barokk belső udvara adják az adventi programok kulisszáját. A standokon karácsonyi ajándékokat árulnak, s a látogatók megtekinthetik a kastély érdekfeszítő kiállításait is. A gyerekeket a kézművesprogramok és bűvészek mellett újdonságként különleges táncórák is .

Esterházy-kastély/Kismarton, 2017. december 15-17. 

Advent harmadik hétvégéjére többek között családi vezetéssel, kórusmuzsikával, kamarazenével készülnek a szervezők. A gyerekek kézművesműhelyben tehetik próbára ügyességüket, ámulhatnak a bűvészshow mutatványain, s a 4-10 év közöttiek különleges meglepetésként egy interaktív gyermekmusical előadásán is részt vehetnek. Mindezek mellett persze nem maradhatnak el a minőségi kézműves termékek és a kulináris finomságok sem.

Esterházy-kastély Kismarton

Esterházy-kastély/Kismarton, 2017. december 21., 19:30, Haydn Terem

Az Esterházyak adventi készülődését az immáron hagyományosnak mondható Pannon Karácsonyi Gála zárja. Ferry Janoska burgenlandi muzsikus a klasszikus és a popzene, valamint a szórakoztatás területéről érkező sztárokkal ünnepli a karácsonyt.

További információk a honlapon.


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés