Tovább bővült a győri Audi Hungaria Zrt.


Most a szerszámgyárát és műszaki fejlesztését emelte egy szinttel a cég.

Mintegy 15 ezer négyzetméterrel bővítette szerszámgyárát az Audi Hungaria Zrt., amely ezzel párhuzamosan a járműfejlesztés területén is szélesítette vizsgálati portfólióját – tájékoztatta a győri székhelyű vállalat szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint jelenleg már több mint ötvenezer négyzetméteren, mintegy 650 munkavállaló dolgozik a szerszámgyárban, ahol a prés- és karosszériaüzemeknek gyártott szerszámok mellett részegységek és karosszériaelemek is készülnek az Audi- és Volkswagen Konszern exkluzív- és sportmodelljeihez.

A bővítés részeként négy új, egészen kétezer-ötszáz tonnáig terjedő préserővel bíró présgépet állítottak üzembe, valamint a Volkswagen Konszern első nagysebességű megmunkáló-központját, lineáris hajtástechnológiával, amely az innovatív és hatékony gyártási folyamatokat támogatja.

A járműfejlesztés területén újabb vizsgálóberendezéseket helyeztek üzembe komplett járművek és alkatrészek tesztelésére: egy Magyarországon egyedülálló járatópadon a vállalat szakértői teljes járműveket vizsgálnak az energiamenedzsment, szilárdságtan és akusztika szempontjából. A teszteléshez egy szimulált úton a járműveket akár az óránkénti 280 kilométeres sebességre is fel tudják gyorsítani anélkül, hogy azok egy métert megtennének.

Az új, motoralkatrészek vizsgálatára alkalmas berendezéseken maximum két napon belül szimulálható egy jármű teljes élettartama, amely által lehetővé válik a vállalatnál készült alkatrészek gyors szilárdságtani vizsgálata.

A járműfejlesztés területén jelenleg 85 munkavállaló, túlnyomórészt mérnök dolgozik.

Czechmeister Mónika, a vállalat kommunikációs vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a győri vállalatot az elmúlt esztendőkben folyamatos fejlődés jellemezte és többi között ennek, valamint jó teljesítményének köszönhetően bővült most a szerszámgyár és a műszaki fejlesztés. Ezek a jövőben az új termékpaletta kiszolgálására, valamint tesztelésére is alkalmasak lesznek – utalt a 2018-ban induló Q3 és a 2019-ben kezdődő Q4 modellek gyártására.

A vállalat a mostani beruházások összegét nem közölte. Czechmeister Mónika indoklásában közölte, hogy az Audi az adott üzleti év végén, egy összegben közli a fejlesztési összegeket.

A cég tavaly 302 millió eurót ruházott be Magyarországon.

A győri székhelyű Audi az Audi Konszern tagja, az Audi- és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. Árbevétele tavaly tizedével csökkent 2015-höz képest. A győri üzemben 1 millió 926 ezer 638 motor és 122 ezer 975 jármű készült. Az alkalmazottak száma a tavalyi év utolsó napján 11 ezer 631 volt, ami 220-szal több, mint egy évvel korábban.

MTI/Blog21


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés