Győrben elkezdődött az Audi RS3 Limousine gyártása


Legördült a gyártósorról az első Audi RS3 Limousine, amelyet a tavalyi párizsi autószalonon mutattak be, ezzel fél évvel a TT RS Cupé és Roadster sorozatgyártásának megkezdése után elkezdődött a harmadik ilyen modell gyártása Győrben.

A modell első darabja arakék színben, négyszáz lóerős, öthengeres TFSI motorral készült el, s egy új-zélandi vevőé lesz.

A győri Audi járműgyárában jelenleg két műszakban négyszázan dolgoznak.

Négy modellt gyártanak – Audi A3 Limousine, A3 Cabriolet, TT Coupé és Roadster – mintegy másfél milliós konfigurációs lehetőséggel, igazodva a vásárlók igényeihez.

A gyárban jövőre kezdik meg a Q3 sorozatgyártását, amelyhez egy 80 ezer négyzetméteres karosszériagyárat építenek.

A közelmúltban sűrített földgázzal (Compressed Natural Gas – CNG) és benzinnel is üzemeltethető motor gyártását is megkezdte a vállalat. Az új típusú erőforrás az Audi A4 Avant g-tron modellbe kerül.

A CNG-motor hasonló távolságra és tankolási időközökre képes, mint a dízel motorok. Földgáz használatával közel klímasemlegesen közlekedik, mert az e-gáz előállítása szén-dioxid megkötésével jár együtt.

A motorvariáns fejlesztése nem Győrben történt, de a győri fejlesztőmérnökök tették képessé a gázüzemmódban való működésre több szükséges alkatrész továbbfejlesztésével és módosításával. Az erőforrás fejlesztése több mint egy évig tartott.

Az új autóból a vevői igényekhez igazítva gyártanak a világ 63 országába.

MTI/Blog21


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés