Hírek

Galambosék ismét bővítettek Vépen, de már nekik is gond a munkaerőhiány


A családi vállalkozás már több mint 300 embernek ad munkát, éves bevételük 3 milliárd forint körül van.

Megint bővítette, ezúttal 5200 négyzetméterrel raktározási kapacitását a vépi székhelyű Galambos Logistic Kft, amely a száz százalékos magyar tulajdonban lévő Galambos Cégcsoport tagja.

Galambos Tamás, aki testvérével, Balázzsal a cégcsoport társtulajdonosa az MTI-nek elmondta: az újabb fejlesztés átadását azért időzítették péntekre, mert 25 éve e napon alapította a családi vállalkozást édesapjuk, Galambos Gyula.

A bővítéssel a logisztikai bázis összes raktárterülete eléri a 19 ezer négyzetmétert, amelyhez kétezer négyzetméternyi iroda, 140 egységből álló kamionparkoló, valamint egy vendéglátóipari egység is csatlakozik – mondta.

Hozzáfűzte: a cégcsoport szállítmányozási cége, a Galambos Trans Kft. már 55 tehergépjárművel rendelkezik, belföldre és külföldre is szállít. A körmendi Ada bútorgyár termékeit például 20 darab úgynevezett csereszekrényes pótos szerelvénnyel fuvarozzák Nyugat-Európába. Gépjárműparkjuk átlagéletkora mindössze két év.

A cégcsoport harmadik tagja a Galambos Grill Kft. amelyet 2007-ben a várakozó kamionosok kiszolgálására hoztak létre, ám az étteremnek ma már széles vendégköre van.

Galambos Tamás szólt arról is, a cégcsoport árbevétele 2014-ben 2,4 milliárd forint, 2015-ben pedig 2,8 milliárd forint volt, 2016-ban pedig terveik szerint 3,1 milliárd forint körül alakulhat. A csoport több mint háromszáz embernek ad munkát.

Szavai szerint logisztikai területen nemcsak a raktározási felület növelésére ügyeltek, de üzleti partnereik igényeit követve folyamatosan bővítették az értéknövelő szolgáltatások körét, vállalva címkézést, átcsomagolást, göngyölegek és ládák gépi tisztítását is.

A cégtulajdonos ügyvezető igazgató szerint a további fejlesztéseknek gátja lehet a munkaerőhiány, amit a szállítmányozás és a logisztika területén egyaránt éreznek.

Galambos Tamás azt mondta: az olyan jövőbe mutató stratégiai döntéseket, mint például egy új logisztikai központ megnyitása esetleg egy másik városban, vagy éppen más országban, valószínűleg már a gyermekeik hozhatnak meg. A következő Galambos nemzedéknek öt tagja van, Tamás legidősebb fia nem véletlenül választotta az egyetemen a logisztika szakirányt, másik fia pedig az informatikát.

MTI/Blog21

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés