HírekNyugati régió

Jövőre megpályáztatják a szombathelyi Nyugat és a győri Ozone rádiók frekvenciáit


Öt, jövőre lejáró vidéki rádiós médiaszolgáltatási jogosultság frekvenciatervének kidolgozására kérte fel a médiatanács a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hivatalát – közölte az NMHH.

A vidéki rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek frekvenciáinak pályáztatásánál fontos cél, hogy a testület biztosítani tudja a rádiózási lehetőség folytatását a településen – olvasható a közleményben, amely szerint a Paks 96,3  MHz (jelenleg Ozone Fm), a Szombathely 88,4 MHz (jelenleg Nyugat Rádió), a Békéscsaba 88,9 MHz (jelenleg Rádió 1) , az Eger 101,3 MHz (jelenleg Rádió Eger) és a Győr 103,1 MHz (jelenleg Ozone Fm)  médiaszolgáltatási lehetőségek frekvenciatervére vonatkozik a döntés.

Mint írták, ezeknek a frekvenciáknak a használati jogosultsága 2017 májusában, illetve júniusában jár le, a döntésével pedig a tanács már most megkezdi a felkészülést a jövőbeni pályáztatásra.

Jelezték azt is, a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz-es helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségre egy pályázati ajánlat érkezett: a Székesfehérvár 94,5 MHz-en üzemelő Fehérvár Rádió pályázik a frekvenciára, hogy bővítse vételkörzetét. A benyújtott pályázat alaki vizsgálatának eredményeként a tanács hiánypótlásra hívja fel a pályázót.

MTI / Blog21

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés