A szentgotthárdi gyárban készül az európai Opel-motorok 60-70 százaléka


Az Opel szentgotthárdi gyára az idén 650 ezer motort gyárt a tervek szerint, ezzel a márka európai piacra szánt járműveinek 60-70 százalékát látja el motorral – mondta Grzegorz Buchal vezérigazgató szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A lengyel szakember február óta áll a magyarországi gyár élén, Solt Tamást váltotta a vezérigazgatói poszton.

Grzegorz Buchal jelezte: Szentgotthárdon eddig ez a legnagyobb kibocsátás, a gyár már csaknem teljes kapacitásán működik, és a termelés jövőre még nőhet.

Szentgotthárdon tavaly 511 ezer darab motort állítottak elő a Flex motorgyárban és a régi üzemrészben. A korábbi generációs Family motorokból az idén még 100-120 ezer darab készül, ez a termelés folyamatosan zsugorodik, eközben a Flex gyárban előállított új motoroké bővül. Egyedül itt gyártják az Opel fő modellje, az Astra számára is a motorokat, a 2016-os Év autója cím birtokosa adja a márka európai eladásának fő volumenét.

A vezérigazgató elmondta, hogy a termelésnövekedés mellett létszámbővülés várható a gyárban, a felvétel tart. A szentgotthárdi gyár mintegy 2100 embernek ad munkát, ebből 1600-nak közvetlenül. A gyárban alkalmazott 1600 emberből mintegy 300 kölcsönzött munkaerő.

Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy a márka az idén az első fél évben 5266 darab járművet értékesített Magyarországon, 9,39 százalékos piaci részesedésével a második helyen végzett a márkák erősorrendjében. A magánvevők számára 1842 járművet értékesítettek, az eladásokban ez a 35 százalékos arány évek óta az első helyet biztosítja a márkának a magyarországi magánvásárlók körében.

Az ügyvezető igazgató reális célnak tartja az idei teljes  évre a 11 ezer darabos értékesítést.

Tavaly 10 200 új Opelt adtak el Magyarországon a márkakereskedések.

MTI / Blog21

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés