HírekNyugati régió

Már csak néhány hónapot kell kibírni és indul az M86-os Hegyfalu és Csorna között


Viszont Szombathelytől délre a régi nyomvonalat toldozzák-foltozzák.Október közepére készül el az M86-os autóút még hiányzó szakasza Hegyfalu és Csorna között, az autósok várhatóan október végétől, november elejétől vehetik használatba az utat – jelentette be csütörtökön Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője, amikor a térség országgyűlési képviselőivel és Szombathely polgármesterével együtt bejárta és szemrevételezte az épülő útszakaszt.

A mintegy 34 kilométer hosszúságú szakasz a pénzügyi kifizetést tekintve 84 százalékos készültségben van – mondta.

Hozzáfűzte: Csorna és Beled között befejeződött az aszfaltozás, már csak a vadvédő kerítések felállítása, szalagkorlát építése, a forgalomtechnikai táblák kihelyezése, és növénytelepítés van hátra.

Miközben az M86-os egy része valóban látványosan épül, addig máshol elakadni látszik a projekt. Legalábbis err utal, hogy ezekben a napokban Szombathelytől délre a 86-os régi nyomvonalát toldozzák-foltozzák sok-sok kimométer hosszan. Az gondoljuk, hogy a több százmilliós munkákat nem végeznék el, ha a közeljövőben remény lenne az új nyomvonal építésére. Fotónk Kisunyom közelében készült.
Miközben az M86-os egy része valóban látványosan épül, addig máshol elakadni látszik a projekt. Legalábbis erre utal, hogy ezekben a napokban Szombathelytől délre a 86-os régi nyomvonalát toldozzák-foltozzák sok-sok kimométer hosszan. Az gondoljuk, hogy a több százmilliós munkákat nem végeznék el, ha a közeljövőben remény lenne az új nyomvonal építésére. Fotónk Kisunyom közelében készült.

Beled és Hegyfalu között a kötőrétegig elkészült az aszfalt, jelenleg a kopóréteg építésénél tartanak, amelyet meleg aszfaltozással és hengereléssel végeznek.

A NIF Zrt.-nek az esemény után kiadott közleménye szerint a kivitelezést a Közgép Zrt. és a Strabag Zrt. által alkotott konzorcium végzi, nettó 65,9 milliárd forintért. A beruházás 85 százalékban uniós és 15 százalékban hazai forrásból valósul meg.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az autóút megépülésével Szombathelyről bő két óra alatt elérhetővé válik Budapest, a régióban lévő vasi települések pedig bekapcsolódnak egy jó minőségű nemzetközi úthálózatba.

Hende Csaba képviselő (Fidesz) kiemelte, hogy a Szombathely és Csorna között fekvő települések számára komoly életminőség javulást hozhat, hogy a kamionoknak a jövőben kötelezően az autóutat kell majd igénybe venniük, így a régi 86-os út melletti települések mentesülnek az átmenő forgalomtól.

MTI / Blog21

Címlapkép: Munkagépek dolgoznak az épülő M86 autóút Hegyfalu és Csorna közötti szakaszán, Répcelak határában 2016. május 26-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés