HírekNyugati régió

A Jobbik tiltakozik a nyugat-magyarországi migránstáborok ellen


Újabb fejlemény, hogy a németeknek ismét tetszik Merkel menekültpolitikája.

Budapest, 2016. március 18., péntek (MTI) – A Jobbik szerint nem szabad “migránstáborokat” nyitni Magyarország nyugati részén, Körmenden és Szentgotthárdon.

Az ellenzéki párt frakciójának az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaira reagáltak. Lázár János Gyulán újságírókkal közölte: Magyarország a tervek szerint minden befogadóállomást mihamarabb bezár, tekintettel arra, hogy a politikai menekülteken és üldözötteken kívül senkit nem akar befogadni. Körmendre és Szentgotthárdra utalva azt mondta: az ország nyugati pontján őrzési pontokat alakítanak ki.

A Jobbik arra szólította fel a Fideszt, hogy ne játsszon a szavakkal. Azt írták, hogy hiába nevezi Lázár János “orwelli módon őrzési pontoknak” a Körmenden és Szentgotthárdon kialakított migránstáborokat, attól a tények még tények maradnak: a Fidesz-kormány magyar emberek közé telepít idegen kultúrájú, szokású bevándorlókat. A Fideszt fejezze be kétszínű politikáját; “a körmendi és szentgotthárdi migránstábort nemhogy átnevezni, de megnyitni sem szabad” – olvasható a közleményben.

A németek nem estek pánikba

A németek többsége elégedett Angela Merkel kancellár menekültpolitikájával, és úgy véli, Németország sikerrel birkózik meg a menekültek nagy számával – mutatta ki egy pénteken ismertetett felmérés.

A ZDF országos közszolgálati televízió megbízásából végzett közvélemény-kutatás alapján a februári 47 százalékról 53 emelkedett a kancellár menekültpolitikájával elégedettek aránya, és 50-ről 42 százalékra süllyedt az elégedetlenek aránya.

A kancellár szavazótáborában, a CDU/CSU pártszövetség támogatói körében 68 százalékos az elégedettek, és 26 százalékos az elégedetlenek aránya.

Trendfordulóra utalhat az is, hogy december óta először ismét többségben vannak, akik szerint Németország meg tud birkózni a menekültek nagy számával. A ZDF Politbarometer című felmérése alapján most 55 százalék vélekedik így.

Angela Merkel személyes megítélése tovább javult. A politikusok munkáját általában véve egy mínusz 5-től plusz 5-ig terjedő skálán értékelhetik a megkérdezettek a ZDF kutatásában. A kancellár teljesítményét ezúttal 1,8 pontra értékelték, ami jelentős növekedés a februári 1,1 ponthoz képest. Angela Merkel ezzel a harmadik helyen áll a politikusok népszerűségi sorában Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter és Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter után.

MTI / Bloh21

 

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés