Nyugati régió

Győrben gyártják majd az Audi Q3-at is


A jövőben Győrben készül a korábban spanyolországi Martorellben gyártott Audi Q3, a cég legkisebb szabadidő-autója, miután a német Audi AG változtatott globális termelési hálózatán – tájékoztatta az Audi Hungaria Motor Kft. szerdán az MTI-t.

A közleményben Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor kft. ügyvezető igazgatója kifejti, a Q3 gyártásának  áthelyezése Győrbe igazolja az Audi Hungaria kompetenciáit és teljesítőképességét, valamint Magyarország mint gyártó telephely versenyképességét.

Audi Q3 sajtófotó

Az MTI megkeresésére Czechmeister Mónika, az Audi Hungaria Motor Kft. szóvivője közölte: a Q3 modell győri gyártásának pontos kezdetéről egyelőre nem adnak információt.

A győri gyárban jelenleg négy modellt állítanak elő: az A3 Limousine-t, az A3 Cabriolet-t, valamint a TT Coupét és a TT Roadstert.

Az Audi Hungaria Motor Kft. az Audi-konszern tagja, az Audi- és Volkswagen-konszern központi motorszállítója. 2015-ben a vállalatnál 2 millió 22 ezer 520 motor és 160 206 jármű készült.

Az Audi közleménye szerint az első, tisztán elektromos meghajtású SUV modell sorozatgyártása a világpiacra a brüsszeli telephelyen 2018-ban kezdődik meg.

Q3

Az Audi hivatalos magyar honlapja szerint a legolcsóbb (1,4-es, ötajtós, 150 lóerős) Q3-modell újonnan jelenleg 8 millió 85 ezer forint, de ha néhány extrát is beletetetünk, akkor az ár nagyon hamar felkúszik 10 millióra, illetve a fölé.

„Erős és fordulékony, kívül kompakt, belül tágas, emellett kifejező stílus, magas fokú gazdaságosság és karakteres sportosság jellemzi” – olvasható a „hivatalos” jellemzésben.

Ugyanakkor a tesztek és vélemények elég nagy szórást mutatnak. A világ talán leghíresebb autós magazinja, a Top Gear mindössze öt pontot adott rá a tízből, és mérsékelt lelkesedést mutatott az autó iránt magyar Vezess.hu is. Ugyanakkor a Totalcar.hu szinte tökéletesnek találta az autót, amelyet majd Győrben gyártanak.

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés