KimozdulóKultúrveszély!Nyugati régió

Különleges Anima Sound System-koncert Szombathelyen (Bartók Terem, 2015. december 18.)


Szülővárosában koncertezik az elmúlt két évtized egyik legmeghatározóbb hazai formációja.

Húsz éve jelent meg Shalom című lemezük. Ez alkalomból a szombathelyi alapítású zenekar egykori frontemberei és jelenlegi tagjai is színpadra lépnek. Budapesten már koncerteztek az A38  hajón, de a gyökerek miatt nem maradhat el a szombathelyi ünneplés sem. A lemez újra bemutató koncertjére stílusosan a Bartók teremben kerül sor.

Ez nemcsak a zenekarnak, de a teremnek is különleges lesz. A koncert várhatóan azt a szenvedélyt, ihletet idézi majd, amit a zenekar a kezdetekben és azóta is képvisel.

Hiszen az Anima Sound System az elmúlt két évtized egyik legfontosabb hazai formációja, a honi elektronikus tánczenei színtér egyik irányadó alakulata. A Prieger Zsolt, Prieger Szabolcs és Németh Gergely köré épülő formáció talán legnagyobb erőssége a bátorság – az, hogy időről-időre képes megújulni, feladni már bevált megszokott sémákat, és egészen újba kezdeni. Priegerék állandóan változó produkciójának különlegességét mindemellett a zene színes szövete, a stílusok keveredése adta és adja: modern elektronikus tánczene, reggae és dub, hiphop és triphop, slágerek, hagyományos dalok és zenei kísérletek, szerelem és politika, zaj és puhaság, magyar népzene, klezmer és afrobeat, múlt és jelen.

A zenekar ezúttal legendás vérbeli dub-reggae albumának, a Shalomnak a huszadik születésnapján visszanyúl a gyökerekhez, s előadja azt az eredeti frontemberekkel, Bognár Szilvivel és Németh Tamással.

A régi és új rajongók december 18-án péntek este 8 órától a Bartók teremben a régi dalok mellett a legújabbakat is hallhatják. A legnehezebb talán az lesz, hogy ezeket ülve kell végighallgatni. De a koncertet követően mindenki kitombolhatja magát a Szimfonia Kávézó ingyenes afterparty-ján.ahol Pernau zenél. A koncertjegyek a Savaria Szimfonikus Zenekar Jegyirodájában vásárolhatók korlátozott számban. Érdemes sietni.


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés