Információ

Lehet-e fürdeni Barcsnál a Drávában? – Elvileg igen, de …


Megnéztük a város szabadstrandját, ami szabadnak szabad volt, csak éppen a vízbe nem tudtunk belemenni, pedig hőség volt.

„Szerintem azért nincsenek a vízben, mert nem szabad belemenni. Mintha a bejáratnál ki is lenne téve a tábla” – mondja társam, amikor már javában sétálunk a strand területén, de egyetlen ember nincs a méltóságteljesen hömpölygő folyóban, sőt a közelében sem igazán.

Visszamegyek, megnézem, tényleg kint a tábla.

A barcsi szabadstrandon vagyunk, ahova régóta készültem, mindig izgatott a zabolátlan Dráva, aminek egyetlen hivatalos fürdőhelye ebben a határmenti kisvárosban van, én meg tettem utamon egy jó 50 kilométeres kitérőt, hogy végre meg is mártózzam a folyóban.

De, ha tilos, akkor tilos, de azért az interneten ezt jelezhetnék valahogy. gondolom, De ha már ott vagyok, szétnézek.

Szép, gondozott terület, nyírt fű, térbútorok, játszótér, barátságos atmoszféra egy büféépülettel, ahol angolul és németül beszélő kerékpáros túrázók kávézgatnak. Az épület hátsó részét, ami az öltözőknek ad otthont, egy ráccsal lezárták.

Barcs, Dráva, szabadstrand

A fák kellemes árnyékot adnak a hőségben, néhányan odébb napoznak a gyepen.

„Nem lehet fürdeni? Ez nekem is új” – mondja egy helyi férfi csodálkozva. Mondjuk neki a bejárati táblát , meg a bezárt öltözőt. Azt mondja, mikor utoljára volt itt, még voltak itt bóják meg minden. Ő egyébként a már reggel a csónakjáról beugrott a folyóba, szerinte mi is nyugodtan ereszkedjünk vízbe.

Barcs, Dráva, szabadstrand

Nem tesszük, mert elég egyértelmű a tiltás, a Dráva pedig nem játék.

Viszont nem hagy nyugodni a dolog, néhány nap múlva felvívom a barcsi szabadstrandot működtető városi céget. ahol azt mondják, a strand nem zárt be, nyitva van, de mikor nem megfelelő az időjárás vagy magas a vízállás, akkor bezárják. A kapunál pedig cserélgetik a táblákat.

Barcs, Dráva, szabadstrand

Sajnos az interneten nincs fent, hogy éppen nyitva van vagy zárva a szabadstrand, ráadásul a létesítménynek nincs külön telefonszáma, aki biztosra akar menni, hívja fel a városüzemeltetést, mielőtt elindul.

Barcs, Dráva, szabadstrand

Legközelebb én is ezt teszem majd.

G.T.


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés