Vonat és teherautó ütközött Győr megyében (frissítve)


A baleset Nyúlon történt a Győr-Veszprém szakaszon, egy halálos áldozat is van.

Tehervonat és teherautó ütközött hétfő délelőtt Nyúlon, egy vasúti átjáróban –  közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A teherautó vezetője és a mozdony másik vezetője ki tudtak szállni a járművekből, de a sérült mozdonyvezetőt a tűzoltók vágták ki.

A Mávinform sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy a baleset egy andráskereszttel ellátott vasúti átjáróban történt. A mozdony két tengelye kisiklott.

Napközben a kisiklott járműveket emelték be, valamint a mintegy 200 méteren megrongálódott vasúti pályát állították helyre.

Győrszabadhegy és Pannonhalma között pótló buszok szállították az utasokat a helyszínelés idején, a közlekedés estére állt helyre.

Győrszabadhegy és Pannonhalma között pótló buszok szállították az utasokat a helyszínelés idején, a közlekedés estére állt helyre.

Frissített:

Kedden délelőtt a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója közölte: a kórházban hétfő éjszaka meghalt a nyúli vasúti balesetben megsérült tolatásvezető.

Oláh Attila elmondta, hogy a férfi – aki a mozdonyban utazott – súlyos hasi és lágyéksérüléseket szenvedett.

Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese korábban azt közölte, hogy a vasúttársaság úgy tudja, a kamion megállás nélkül a vonat elé hajtott, a mozdony a teherautó közepének ütközött.

Nyitókép: Krizsán Csaba (MTI)


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés