Vonyarcvashegy nem kapkodta el


Két évbe tellett a településnek, amíg végre sikerült alpolgármestert választania.

A jogszabályi kötelezettség ellenére két éven át nem tudtak alpolgármestert választani Vonyarcvashegyen, ahol az emiatt indult bírósági eljárás előtt két nappal sikerült csak elfogadtatni a jelölt személyét – közölte a Zalai Hírlap online kiadása kedden.

A jogszabályok szerint minden településnek kötelező alpolgármestert választani, ha ezt egy képviselő-testület nem teszi meg, a megyei kormányhivatal bírósághoz fordulhat. Vonyarcvashegyen ennek ellenére a 2014-es önkormányzati választás óta nem tudtak alpolgármestert választani, mert a képviselők az azóta tartott 14 testületi ülésen minden alkalommal leszavazták a polgármester jelöltjét.

Péter Károly polgármester (független) a lapnak elmondta: a helyzetet próbálta azzal oldani, hogy két alpolgármestert válasszanak, de ez a javaslata sem járt sikerrel.

Nyáron az egyik lemondott képviselő helyére új testületi tagot választottak, ő kezdeményezett egyeztetést. Ennek eredményeként október 8-án – két nappal a mulasztás miatt kitűzött bírósági tárgyalás előtt – rendkívüli testületi ülést tartottak, amelyen 4:3 arányban megválasztották Zsinkó Lajost alpolgármesternek, aki két évvel ezelőttig szintén betöltötte ezt a tisztséget.

MTI/Blog21

Borítókép: Vonyarcvashegy.hu

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés