Hírek

Közel egymilliárd forintból épül az ajkai jégcsarnok


A tömeg- és versenysport helyszíne lehet a jövő októberre megvalósuló ajkai jégcsarnok, amely a jeges sportok fogadásán túl alkalmas lesz a kulturális rendezvények lebonyolítására is – közölte Ajka polgármestere.

Schwartz Béla, Ajka szocialista polgármestere elmondta, hogy az 5100 négyzetméteres jégcsarnok, amelyben 1800 négyzetméteres jégfelület kap helyet, 500 főre bővíthető lelátóval rendelkezik majd.

A jégcsarnok 940 millió forintból valósul meg, melyből 658 millió forint a TAO-program tárgyi eszköz jogcímén elnyert összeg, 282 millió forint pedig saját forrás” – mondta Schwartz Béla.

Pákai Gergő, az Ajka Sport 2005. Sportingatlan-fejlesztő és -hasznosító Kft. ügyvezető igazgatója felidézte, hogy az Ajkai Óriások Jégkorong Klub 2015 januárjában alakult, idén pedig már három korosztály játszik a klubban, az ötven igazolt játékossal pedig három edző foglalkozik.

Az a cél, hogy minden évben egy korosztállyal bővüljön a klub, 2020-ban pedig már felnőttek is játsszanak a csapatban. Palkovics Krisztián 223-szoros válogatott jégkorongozó azt hangsúlyozta, hogy a régió legnagyobb pályája valósulhat meg a közeljövőben, mely több ezer ember számára biztosít majd sportolási lehetőséget az év nyolc hónapjában a jeges sportoknak, míg a nyári időszakban kulturális programoknak ad majd otthont.

MTI/Blog21

Borítókép:Ferobanjo/Pixabay

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés