Nyolc helyen javítják Szombathelyen a csapadékelvezetést


Nyolcszázmillió forintot fordítanak Szombathely belvíz- és csapadékvízvédelmi hálózatának fejlesztésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert forrásból – közölte a város polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón, amelyen aláírták a nyertes projekt támogatási szerződését.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) hangsúlyozta: Szombathely a TOP forrásaiból 14,5 milliárd forintnyi kerettel rendelkezik 2019-ig, ennek egy részéből, a Városi környezetvédelmi infrastruktúrafejlesztések pályázat révén valósulhat meg a fejlesztés, amely a csapadékvízvédelmi rendszer fejlesztésére szolgál.

Hozzáfűzte, a beruházás nyolc helyszínen valósul meg, köztük olyan helyeken, ahol a csapadékvíz elvezetése több évtizedes probléma vagy ahol más fejlesztést, például kerékút építését akadályozta a megfelelő vízelvezetés hiánya.

Puskás Tivadar elmondta: a kiviteli tervek már készen vannak, a pénz rendelkezésre áll, októberben kiírják a közbeszerzést, azután megkezdődhet több mint 6800 méternyi csatorna építése, a munkálatok pedig várhatóan 2018 novemberéig fejeződnek be.

Magyarné Vadász Irén, a Magyar Államkincstár Vas megyei igazgatója közölte: a TOP keretében az irányító hatóság a megyében 32 pályázatot írt ki, amelyekre 211 beadvány érkezett be, Szombathely városát 23 érinti.

Kiemelte, közös érdek, hogy a rendelkezésre álló uniós támogatási forrást teljes mértékben le tudják hívni a kedvezményezett önkormányzatok és minél előbb elindulhassanak a fejlesztések.

Hozzátette: ebben segíthet, hogy – mint ebben az esetben is – az elnyert támogatás ötven százaléka előlegként lehívható és a kivitelezés során felhasználható.

Fejlesztési helyszín Útszakasz kezdete Útszakasz vége hossz (m) költség (millió Ft)
1 Stromfeld ltp. Bárdosi Németh J. utcától Minerva ltp. gerincvezetékig 286 50
2 Joskar-Ola ltp. Károlyi Antal u. végétől Gyöngyös árapasztóig 296 80
3 Nárai út melletti Középhegyi úttól Pap árokig 1451 120
4 Kámon Herény II. ütem Perint pataktól Béke térig 459 56
5 Olad falu Arany pataktól Áchim A. utcáig 1400 100
6 Szatmár u Csaba úttól Mérleg utcáig 1260 30
7 Mérleg u Pálya utcától II/a j. árokig 600 45
8 Külső Rumi út Csiti tó utcától 1. vasúti átjáróig 1100 200
      Összesen: 6852 681

 
MTI / Blog21


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés