A szombathelyi önkormányzat is bátran elutasítja a betelepítési kvótát


A magyar kormány kommunikációja láthatóan minden lapot a migránsozásra tette fel. A szombathelyi önkormányzat is csatlakozott a kórushoz.

A szombathelyi közgyűlés határozatban utasította el csütörtöki ülésén a kötelező betelepítési kvótát, amely a dokumentum szerint veszélyezteti Magyarország kultúráját és mindennapjai biztonságát – írja az MTI.

A közgyűlés felkérte a kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel akadályozza meg az illegális migránsok beáramlását és a kötelező betelepítési kvóta érvényesítését.

Puskás Tivadar, Szombathely kormánypárti polgármestere hangsúlyozta: Németország, Ausztria és a Benelux államok kormányai 45 ezer embert akarnak visszaküldeni Magyarországra.

A határozati javaslatot kizárólag a kormánypárti képviselők szavazatával fogadták el. A Jobbik képviselője, aki a napirendi pont vitájában támogatásáról biztosította a nyilatkozatot, technikai okból nem tudott szavazni.

Az Éljen Szombathely! – MSZP – DK – Együtt frakció képviselői élesen bírálták a kormány migrációs politikáját.

Hangsúlyozták: a kabinet a kormánypárti önkormányzatok által elfogadtatott támogató határozatokat érvként akarja felhasználni abban a vitában, amely arról folyik, milyen különleges jogosítványokat kapjon a kormány terrorveszély esetén.

A határozati javaslat elfogadása mellett érvelt Hende Csaba, a város fideszes országgyűlési képviselője is, aki szerint az élet igazolta, hogy helyes volt kerítést építeni a határon.

Blog21

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés