Hírek

Sikkasztás miatt nyomoz a rendőrség a sümegi főiskolán


A sümegi közösségi főiskola ügyében ismeretlen tettes ellen indult nyomozás sikkasztás bűntettének gyanúja miatt – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

A közösségi főiskola hétfői közleményben azt írták: a tulajdonos a közelmúltban leváltotta a Sümegi Közösségi Felsőoktatási Képzési Központot (KFKK) irányító cég ügyvezetőjét, majd a könyvvizsgálói jelentés és a jogászi szakvélemény megismerése után az intézmény új vezetősége rendőrségi feljelentést tett. A dokumentumok alapján alapos a gyanú, hogy tízmilliós nagyságrendű kárértékre folytatólagosan elkövetett sikkasztás és csalás történt – közölték. Hozzátették, hogy az ügy nem befolyásolja az intézmény tervezett szeptemberi indulását.

Orosz Katalin, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az üggyel kapcsolatban “a Tapolcai Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított nyomozást sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt”.

Az üggyel néhány nappal ezelőtt részletesen foglalkozott az Index hírportál is, a fejleményekkel kapcsolatban folyamatosan közöl híreket az iskola Facebook-oldala.

MTI / Blog21

 


Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés